Gündem

10 Kişinin Öldüğü Lyon Yangınında Kundaklama Şüphesi

Fransa’nın Lyon şehri yakınlarındaki Vaulx-en-Velin’de cuma gecesi meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği yangının kasten çıkarıldığından şüphe ediliyor.
19 Aralık 2022
Fransa'nın Lyon kenti yakınlarında bir apartmanda çıkan yangında 4'ü çocuk 10 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. @aa

Fransa’nın Lyon kenti yakındalarında meydana gelen ve 10 kişinin öldüğü yangının kundaklama sonucunda meydana geldiğinden şüphe ediliyor. Yangınla ilgili yeni detayları Lyon Cumhuriyet Savcılığı «ölümle sonuçlanan kasti hasar” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Yangının kasıtlı çıkarıldığından şüphelenilmesine rağmen, henüz hiçkimse hakkında gözaltı kararı verilmedi.

10 Kişi Hayatını Kaybetti

Lyon Cumhuriyet Savcılığı yangına ilişkin olarak yaptığı açıklamasında, yangın dolayısıyla hayatını kaybedenlerin 4’ünün çocuk 6’sının ise yetişkin olduğunu bildirdi. Yangında 24 kişi yaralanırken, yaralıların 4’ünün durumunun ise ağır olduğu açıklandı.
Öte yandan yangın çıkan apartmanda 4 Türk ailenin yaşadığı ortaya çıktı. Yangında 4. katta oturan Ümran Bağıran’ın hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Bağıran’ın eşi Bahtiyar Kargıoğlu’nun ise 4. kattan atlayarak yaralandığı ve hastanede tedavisinin devam ettiğini aktardı.

Hasene 2 Gün Boyunca Çorba Verdi

Millî Görüş Lyon Bölgesi ve Hasene Derneğine bağlı görevliler yangının çıktığı apartmanın yakınlarında iki gün boyunca mağdurlara çorba ikramında bulundu. CIMG Lyon Bölge Başkanı Ahmet Yavuz, Camia Haber‘e yaptığı açıklamada, “Yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yakınlarına ise sabrı-ı cemil niyaz ediyorum. Yangına sebep olanların bir an evvel bulunup adalete teslim edileceğinden şüphem yok.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş