Gündem

Almanya’da Telefon Şirketleri Enerji Tasarrufu Amacıyla Veri Akışını Kısıtlayabilecek

Almanya'da telefon şirketleri, enerji tasarufu amaçlı olmak üzere, hatlarından geçen verileri sınırlayabilecekler. Belirli saatlerde bazı frekansları tamamen kapatabilecekler.
19 Aralık 2022
@shutterstock

Almanya’da telefon şirketleri, enerji tasarufu amaçlı olmak üzere, hatlarından geçen verileri sınırlayabilecekler. Belirli saatlerde bazı frekansları tamamen kapatabilecekler.

Almanya’da iletişim ağlarını denetlemekle görevli Federal Ağ Ajansı’ın, telefon şirketlerine baz istasyonların iletim gücünü azaltma yetkisi verdiği belirtiliyor. Bu yetkinin sadece gecenin belirli saatlerinde değil de, gün boyunca iletişim ve haberleşmenin en yoğun olduğu zamanlarda da verildiği tespit edildi.

Federal Ağ Ajansı’nın verdiği yetkiye göre, telefon şirketleri kullanılmayan bantlardan geçen veri veya iletim gücünü sınırlayabilecekler. Böylece, sınırlanan bu saatlerde telefonlaşmada olduğu kadar veri gönderimi ve alımı da yavaşlayacak.

Ancak telefon şirketlerinin bu uygulamaları bu zamana kadar zaten gece boyunca yaptığı belirtilirken, Federal Ağ Ajansı’nın yeni yetkilendirmesi ile telefon şirketleri şimdi gündüz saatlerinde de belirli frekansların çalışmasını durdurabilecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş