Gündem

Bosna Hersek, AB’ye Adaylık Statüsü Aldı

Avrupa Birliği, Bosna Hersek'e birliğe adaylık statüsü verdi. Türkiye Bosna Hersek’e AB adaylık satüsü verilmesini olumlu buldu.
19 Aralık 2022
@shutterstock

Avrupa Birliği (AB) Hükümet ve Devlet Başkanları Zirvesi’nde Bosna Hersek’e AB adaylık statüsü verildi. Avrupa Konseyi’nin tavsiye kararı almasından sonra Ab Hükümet ve Devlet Başkanları Zirvesi’nin de adaylığı onaylaması Bosna Hersek’te sevinçle karşılandı.

Türkiye Destekliyor

Türkiye de Bosna Hersek’e AB üyeliği adaylık statüsü verilmesini memnuniyetle karşıladı. Türkiye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bosna Hersek’e aday ülke statüsü verilmesine ilişkin, “Türkiye, parçası olduğumuz Balkanlar’da huzur ve refahın sürdürülmesine yönelik olarak ikili ve uluslararası düzlemde pek çok adım atmakta, bu yöndeki tüm çabaları da desteklemektedir.” denildi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ayrıca, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu AB aday ülkelerinin müzakere süreçlerinin dar görüşlü ulusal saiklerle siyasileştirilmeden, adil ve kararlı şekilde yürütülmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş