Gündem

Almanya’da Yabancılar Dairesi Önünde Kendini Zincire Vurdu

Almanya’nın Duisburg kentinde bir seneyi aşkın süredir Yabancılar Dairesi’nden randevu alamayan İsmet Karaca, Yabancılar Dairesi önünde kendini zincire vurdu.
BURAK BUDAK
20 Aralık 2022
@Camiahaber

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Duisburg şehrinde bir seneyi aşkın süredir Duisburg Hamborn Yabancılar Dairesi’nden randevu alamayan 58 yaşındaki İsmet Karaca, Yabancılar Dairesi önünde kendini zincire vurdu. Olay yerine gelen polis memurları ile Hamborn Yabancılar Dairesi Başkanı durumla bizzat ilgilendi. Bir senedir randevu alamayan Karaca’ya bir kaç hafta içerisinde posta yoluyla randevu tarihinin bildirileceği sözü verildi.

@Camiahaber

“Protesto fayda verdiği için memnunum”

Yaptığı protesto sonrası Camia Haber’a açıklamalarda bulunan İsmet Karaca, online randevudan muaf olacağını belirtirken, “Direk posta yoluyla gönderecekler bana randevuyu. Yaptığım protesto fayda verdiği için memnunum.” diye konuştu. Söz konusu protestonun başarıyla sonuçlandığı için de memnuniyet duyduğunu ifade eden Karaca son olarak, “Zor durumda kalan bir ben değilim. Birçok kişi benim gibi mağdur durumda. Onların da sesi olduğuma inanıyorum.” diye ekledi.

@Camiahaber

İmplant Tedavisi yarıda kaldı

İsmet Karaca daha önce Camia Haber’e yaptığı açıklamada, 2021 yılının sonlarına doğru oturum kartını kaybettikten sonra Duisburg Hamborn Yabancılar Dairesi’ne 15-20 defa gidip başvuruda bulunduğunu, hem kendisinin hem yakın çevresinin 50’yi aşkın mail yazdığını ifade etmişti.

@Camiahaber

Özellikle diş tedavisi nedeniyle büyük mağduriyet yaşadığını belirten Uçan, “Cüzdanımı kaybetmeden önce implant tedavisi için Türkiye’ye gitmiştim. Şu an ağzımda tam 12 adet vida var. Yeni dişlerin takılması için Türkiye’ye gitmem gerek fakat randevu alamadığım için burada kalmak durumundayım. Bir senedir doğru düzgün yemek yiyemiyorum ve sağlık durumum da kötüye gidiyor.” diye kaydetmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş