Toplum

Almanya’da Şoförler Dikkat: 2023’de Yeni Cezalar Geliyor!

Almanya’da 2023 yılında şoförleri yeni kural ve cezalar bekliyor.
22 Aralık 2022
@Shutterstock

Almanya’da 2023 yılında geçen yılda olduğu gibi şoförleri yeni kural ve cezalar bekliyor. Buna ehliyet yenileme kuralına uygulamasına göre göre 19 Ocak tarihine kadar 1959 – 1964 arasında doğan ehliyet sahipleri, ehliyetlerini yenilemek zorunda.

Araçlarda Maske Zorunluluğu

2023 yılında araçlardaki ilk yardım çantalarında da değişiklik söz konusu olacak. Yeni yıl itibariyle ilk yardım çantalarının içinde iki adet maske bulundurma zorunluluğu başlıyor. Bu uygulamaya uymayan kişileri beş Euroluk ceza bekliyor.

Yeni Muayene (TÜV) uygulaması

Araçların plakalarıyla ilgili de yeni cezalar söz konusu. Buna göre pembe mühürlü plakalar için 2023 yılında yeni muayene ile turuncu mühür yaptırma zorunlu hâle geliyor. Söz konusu kuralı yerine getiremeyen kişilerle ilgili cezalar ise cep yakacak. Buna göre iki ay geciktiren kişileri 15 Euro, iki ila sekiz ay geciktiren kişileri 25 Euro, sekiz aydan fazla geciktiren kişileri ise 60 Euro ceza ile 1 ceza puanı bekliyor.

zorunlu trafik Sigortası

Araç sahiplerini zorunlu trafik sigortası noktasında da yenilikler bekliyor. 8,1 milyon şoförün sigortası pahalaşacakken, 4,8 milyon şoförün ise trafik sigortası fiyatında düşüş söz konusu olacak. 29,3 milyon ehliyet sahibi için ise sigor fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacak.   bir nebze ucuzlayacak.

Karbon vergisi

Araç sahipleri yeni yılda karbon vergisinde bir nebze olsun nefes alabilecek. Buna göre 2023 yılı için planlanan zam kararı, yüksek enerji fiyatları nedeniyle geri alındı. Hükümet bu nedenle yıllık artan karbon vergisinin yeni yılda aynı miktarda (ton başı 30 Euro) kalacağını aktardı.

Elektrikli araçlar

Yeni yılda elektrikli araç satın almayı planlayan vatandaşları da yenilik bekliyor. Hükümetin elektrikli araçlar için yaptığı teşvik, 2023 yılı itibariyle sadece elektrikli araçlar için geçerli olacak. Plug-in hibrit araçlar yeni yılda teşviklerden muaf tutulacak.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş