Toplum

2023’te Emekliye Kira Yardımı Müjdesi: 190 Euro Daha Fazla Alacaklar

Almanya’da emekliler, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren ortalama 190 Euro daha fazla kira yardımı alacaklar. Gelir sınırının yükseltilmesi sonrasında 1.500 Euro brüt emekli maaşı alan bir emekli de şimdi kira yardımı alabilecek.
28 Aralık 2022
@shutterstock

Almanya’da emeklilere ek kira yardımı müjdesi geldi. Hükümetin yaptığı yeni düzenlemelere göre Almanya’da 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yaklaşık 700 bin emekliye ek kira yardımı alma imkânı getirildi. Emeklilere ek kira yardımı artışı, alınan maaşa göre ortalama olarak 190 Euro olarak gerçekleşecek.

190 Euro Faza Alacaklar

Mevcut durumda 180 Euro kira yardımı alan bir emekli yılbaşından itibaren 190 Euro’luk artışla 370 Euro kira yardımı alacak.

Daha önceleri 1.500 brüt emeklilik maaşı alan ve aylık kirası da 500Euro olan emekliler kira yardımı alamazlarken şimdi, kira yardımındaki gelir miktarının artırılması sebebiyle daha fazla emekli kira yardımı alabilecek. Kendi evi olan emekliler veya çalışanlar da gelirlerinin az olması durumundan kira yardımdan istifade edebilecekler.

Kira Yardımını kimler alabilir?

Kira yardımından, kirada oturanlar faydalanabildiği gibi, kendi evi olup da geliri az olanlar yararlanabiliyorlar. Kendi evi olanlara Lastenzuschuss olarak bilinen (masraf destek ödeneği) veriliyor.

Şu anda Hartz 4 sosyal yardımı, yılbaşından itibaren de vatandaşlık ödeneği (Bürgergeld) alanlarda kira yardımına müracaat edebilecek.

Çalıştığı hâlde asgari ücretten daha fazla geliri olmasına rağmen, yine de dar gelirli olanlar da kira yardımı alabiliyorlar.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş