Gündem

Almanya’da Sosyal Yardım Dolandırıcılığı: 462 Bin Euroluk Vurgun Yaptılar!

Almanya'da yaklaşık 462 bin Euroluk sosyal yardım dolandırıcılığı yapan dolandırıcılık çetesine baskın yapldı. Çete lideri ile aile fertleri hapis cezasına çarptırıldı.
04 Ocak 2023

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Leverkusen şehrinde dolandırıcı çetesine baskın düzenlendi. Yıllardır sosyal yardım dolandırıcılığı ile 462 Bin Euro vurgun yapan çetenin lideri altı yıl hapis cezasına çarptırıldı. Liderin iki oğluna üçer yıl, eşine ve diğer oğluna ise 1 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Aylık 5 bin 200 Euro Yardım

Mahkeme, söz konusu çetenin, devleti yanlış ve eksik bilgi vererek toplamda 462 bin Euro dolandırdığını aktardı. 100 bin ila 300 bin Euro serveti bulunmasına rağmen 10 kişilik aile, altı yıl boyunca aylık olarak yaklaşık 5 bin 200 Euro yardım aldı. Söz konusu aile ayrıca aldığı yardımlarla ikamet ettiği evin kredi borcunu da son kuruşuna kadar ödedi.

Toplum | 7 Aralık 2022 Almanya’da Yardımlar Belli Oldu: 2023’te Kim Ne Kadar Alacak? 7 Aralık 2022

On binlerce Euro nakit para ele geçirildi

Yapılan baskında on binlerce Euro nakit para ile 160 bin Euro değerinde lüks saatler ele geçirildi. Mahkûmların Almanya’da bin kişiden fazla kişinin de yer aldığı Lübnanlı Al-Zein çetesinde bağlı olduğu tahmin ediliyor.

Düsseldorf Savcılığı’nın aileye yönelik suçlamaları arasında, “Ticari ve çete bağlantılı sosyal yardım dolandırıcılığı, rehin alma, kara para aklama, gasp amaçlı adam kaçırma, tehlikeli bedensel zarar verme ve vergi kaçakçılığı” gibi bir çok suç bulunuyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş