Gündem

Avusturya’da “Araplar ve Veganlara Yiyecek Vermeyeceğim” Diyen Restoran’a Suç Duyurusu

Avusturya’da Araplarla vegan ve çevreci müşterilerine servis yapmayacağını açıklayan bir lokanta hakkında suç duyurusunda bulunulurken, Ticaret Odası, işletme hakkında bir işlem yapılmayacağını açıkladı.
06 Ocak 2023

Avusturya’nın Millstatt kasabasında, Ocak ayı ortasından itibaren Araplarla, hippi, vegan ve çevrecileri lokantaya almayacağını açıklayan Stefan Lechner adlı restoran işletmecisi hakkında suç duyurusu yapıldı.

Avusturya insan hakları kuruluşu SOS Mitmenschen sözcüsü Alexander Pollak, restoran resmi sosyal medya sayfasında yer alan ifadelerin “etnik kökene dayalı ırkçı ayrımcılık” olduğunu açıkladı.

Her lokanta işletmecisinin, ev sahibi olarak lokantasında belirli kurallar koyma hakkına sahip olduğunu, ancak etnik köken ve ten rengine dayalı engellemelerin ırkçılık ve ayrımcılık olduğunu, ırkçılığın hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceğini söyleyen Alexander Pollak, işletmenin 1.090 Euro ceza alabileceğini söyledi.

Bu arada, Ticaret Odası sözcüsü Stefan Sternard, medyaya yaptığı açıklamada pizzeria peppino isimli işletme hakkında her hangi bir işlem yapılmayacağını açıkladı. Oda sözcüsü Sternard, müşterilerin cinsiyetleri, etnik kökenleri veya dinleri nedeniyle lokantaya alınmamalarının ayrımcılık olduğunu söyledi. Ancak, işletme hakkında işlem yapılmayacağını çünkü, her işletme sahibinin bir müşteriyi içeriye almama özgürlüğü bulunduğunu söyledi. Sözcü ayrıca, müşterinin kral olduğunu, ama, müşterinin krallığının kral gibi davrandığı sürece geçerli olduğunu ileri sürdü.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş