Gündem

Almanya’da PCR Testlerine 6 Milyar Euro Gereksiz Ödeme Yapıldı

Almanya’da koronavirüs PCR testleri için laboratuvarlara 6 Milyar Euro’dan daha fazla gereksiz ödeme yapıldığı ortaya çıkıtı.
09 Ocak 2023
@shutterstock

Koronavirüs pandemisinin tespit edilmesi amacıyla yapılan PCR testlerinin Almanya’da gereğinden fazla pahalıya mal olduğu ortaya çıktı.

WDR, NDR ve Süddeutsche Zeitung tarafından yapılan ortak araştırma sonuçlarına göre, ülkedeki laboratuvarlar PCR testleri için sağlık sigortalarından ve devletten gereğinden fazla ücret aldı. Alınan fazla ücretin miktarı 6 Milyar Euro’yu geçmiş bulunuyor.

Araştırma, doktorlarla laboratuvarların yüksek ödeme konusunda pazarlık yaptığını, aynı laboratuvar hizmetinin piyasada çok daha düşük bir fiyatla ucuza alınabileceğini tespit etti.

Bakan Lauterbach: “Ben yarı yarıya düşürdüm”

Araştırmaya ilişkin soruları cevaplayan Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach da PCR testlerinin fiyatlarının çok yüksek olduğunu kabul etti. Bakan Lauterbach, yaptığı kısa bir araştırma sonrasında fiyatlarda yarı yarıya düşüş sağladığını dile getirdi.

Araştırmaya göre, 2020 Mayıs ayında sağlık sigortası fonlarıyla yapılan görüşmelerde, doktor temsilcileri bir PCR testi için malzeme maliyetini 22,02 Euro olarak belirledi. Ancak serbest piyasada, o dönemde birçok tedarikçi sertifikalı test kitlerini 4-7 Euro’ya satıyordu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş