Toplum

Almanya’da Fakirlik Sınırı Belli Oldu

Almanya’da fakirlik sınırı hesaplanırken, mevcut durumda sınır 14 yaşından küçük iki çocuklu bir aile için 2 bin 255 Euro olarak aktarıldı.
11 Ocak 2023
@aa

Almanya’da yapılan bir araştırmada, halkın yoksulluk sınırı ölçüldü. İstatistik Kurumu Statista’nın yaptığı araştırmada, Almanya’daki yaşayan vatandaşların yüzde 16’sının orta sınıf gelir düzeyinin altında kaldığı aktarıldı. Buna göre her altı kişiden birinin fakirlik sınırında olduğu kaydedildi.

İki çocuklu ailede sınır 2 bin 255 Euro

Yapılan araştırmada 14 yaşından küçük iki çocuklu bir ailenin 2 bin 255 Euro’nun altında kazanması durumunda fakir sınıfına girdiği belirtildi. Üç çocuklu aile (14 yaşından küçük 2 çocuk, 14 yaşından büyük bir çocuk) için ise 3 bin 7 Euro olarak belirlendi. Yine 14 yaşından küçük iki çocuğuyla yalnız yaşayan kişiler için ise bu sınır bin 718 Euro olarak aktarıldı.

Çocukların tek başına bakan kişiler birinci sırada

Maddi açıdan, ortalamanın çok üstünde olarak özellikle çocuklarına tek başına bakan kişiler göze çarpıyor. Alman İstatistik Dairesi bu kişilerin yüzde 41’inden fazlasının yoksulluk sınırında olduğu tespit edildi. Sadece çalışmayan kişiler yüzde 48,8 yoksulluk riski ile bu sınıfın önünde yer aldı.

Her 5 öğrenciden biri sınırda

Öte yandan yine Alman İstatistik Dairesi’nden yayınlanan son verilere göre, üniversite öğrencilerin de çok daha sık yoksulluk sınırında olduğu belirtildi. Buna göre 2021 yılında öğrencilerin yüzde 37,9’unun yoksulluk sınırında olduğu kaydedildi. Her 5 öğrenciden birinin planlanmamış harcamaları karşılayamadığı aktarıldı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş