Toplum

Almanya’da CDU Genel Sekreteri: Teneffüslerde Yabancı Dil Yasaklansın!

Almanya’da CDU Genel Sekreteri Mario Czaja, teneffüslerde yabancı dilin yasaklanması gerektiğini savundu.
12 Ocak 2023
@shutterstock

Almanya’da Hristiyan Demokratlar Birliği Genel Sekreteri Mario Czaja, yabancı kökenli öğrencilere yönelik okullarda teneffüslerde yabancı dil yasağı getirmek istediklerini açıkladı. “Okul avlularında Almanca dışında bir dil konuşulmamalı.” diye kaydetti.

“Almanca konuşamayanlar okula alınmasın”

Almanca konuşamayan çocukların okula alınmamaları gerektiğini de savunan Genel Sekreter, buna alternatif olarak söz konusu çocuklarla ilgili ana okulu veya okul öncesi dil eğitimi zorunluluğu getirilmesini savundu.

“Sınıf dışındaki ortamlarda dil yasakları yasa dışıdır”

Yapılan bu açıklamayla ilgili tepkiler ise gecikmedi. Baden-Württemberg Eyalet Meclisi Başkanı Muhterem Aras, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında, “Sınıf dışındaki ortamlarda dil yasakları yasa dışıdır. Konuyla ilgili siyasi talepler suni tartışmalar başlatıyor.” ifadelerini kullandı.

Gündem | 12 Ocak 2023 Almanya’da Ana Muhalefet Lideri Arap Gençlerini Suçladı 12 Ocak 2023

“Ben de okula 5. sınıftan itibaren başladım”

Kendisinin de 1978 yılında Almanya’da geldiğini ve okula 5. sınıftan başladığını belirten Aras, “Tek bir kelime Almanca konuşamıyordum. Bugün ise Baden-Württemberg Eyalet Meclisi Başkanıyım.” diye kaydetti. Aras, Czaja’ya hitaben yaptığı paylaşımında ise “Öğretmenler beni sizin anlayışınızla dışlamak zorunda kalsalardı bu yol mümkün olmazdı.” diye ekledi.

“Kontrolü Mümkün Değil”

Uzun bir süredir okullarda yabancı dilin yasaklanması konusunun tartışıldığı İsviçre’de ise Öğretmenler Birliği, öğrencilere yönelik böyle bir yasağın, öğretmenler tarafından kontrolünün mümkün olmadığının altını çizmişti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş