Gençlik

Belçika’da Gençler 1300 Kişiyle Sabah Namazındaydı

1300 genç, Belçika Gençlik Teşkilatı organizesiyle Gent Tevhid Camiinde sabah namazında buluştu.
Talha İnam
16 Ocak 2023

Belçika İslam Federasyonu (BİF) Gençlik Teşkilatı, Gent kentindeki Tevhid Camiinde 1300 gençle sabah namazı kıldı. “1000 kişi ile sabah namazı buluşması” adı altında yapılan sabah namazı buluşmasına çok büyük bölümü gençler olmak üzere 1300 kişi katıldı.

Sabahın erken saatlerinde Belçika’nın dört bir yanından gençlerin sabah namazına koştuğu program Muhammed Cebeci, Muhammed Emin Karaman ve Mevlüt Rıza Bildirici’nin Yasin-i Şerif okumasıyla başladı. Sabah ezanını ise, 34. Avrupa Kur’an-ı Kerîm Tilavet Yarışmasının küçükler kategorisinde ikinci olan hafızlık öğrencisi Bedirhan Şahin okudu. Müezzinliği Gent Tehvid Camii hafızlık öğrencisi Yusuf Halid Inam yaparken, sabah namazını BİF Schaerbeek gençlerinden Yasin Avcı kıldırdı.

Belçika sabah namazı buluşmasına İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün ile birlikte Belçika İslam Federasyonu (BİF) Başkanı Muhammed Ünal ve BİF Gençlik Teşkilat Başkanı Hakan Emin Yıldırım da katıldı.

Sabah namazı buluşmasına katılan IGMG Genel Bakanı Kemal Ergün, ‘’Yaradan’ın huzurunda safları sıkılaştıran binlerce gencimizi tebrik ediyor, insanlığın sabah namazında buluşan gençler vasıtasıyla kurtuluşa ereceğini ümit ediyorum.” dedi.

BİF Başkanı Muhammed Ünal da gençlerin coşkuyla sabah namazı buluşmasına katılması dolayısıyla duygulandığını söyledi.

Yapılan tesbihat ve dua ile tamamlanan program sonrasında ev sahibi BİF Gent Teşkilatı gençlere çorba ikramı yaptı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş