Gündem

Fransız Hükümeti Ayrımcılıklarla Mücadele Planını Açıkladı

Fransız hükümeti, ırkçılık, antisemitizm ve tüm ayrımcılık çeşitleriyle mücadele planını açıklarken, planda İslam düşmanlığı ve Müslümanlara karşı yapılan ayrımcılıkla mücadeleye özellikle vurgu yapılmaması dikkat çekti.
31 Ocak 2023
Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, hükümetin ayrımcılıkla mücadele programını açıkladı. @RomeIsabelle

Fransız basınındaki habere göre, Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, Fransa hükümetinin ırkçılık, anti-semitizm ve her türlü ayrımcılıkla mücadele programını açıkladı.

Kabinesindeki farklı isimlerle Paris’teki Arap Dünyası Enstitüsü’nde ırkçılık, antisemitizm ve tüm ayrımcılıklarla mücadeleye ilişkin 2023-2026 planıyla ilgili açıklamalarda bulunan Elisabeth Borne, ayrımcılıkla mücadelede eğitimin önemine dikkati çekti.

Plan kapsamında, ayrımcılıkların ölçülmesi, bunlara ilişkin daha iyi eğitim verilmesi, ayrımcılık yapanların daha ağır cezalandırılması ve mağdurlarına daha iyi eşlik edilebilmesi hedefleniyor. Programda Müslümanlara karşı yapılan ayrımcılığın açık bir şekilide yer almaması ise dikkat çekiyor.

Ayrımcılığa Karşı 80 Tedbir

Eğitim, iş, adalet gibi farklı sektörleri kapsayan 80 tedbir içeren plan kapsamında, istihdam konusunda ayrımcılığı ölçmek için kullanılan “testing” deneylerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. “Testing” deneyleri kapsamında, eşdeğer iki CV sadece adayların kökeni veya yaşadığı mahalleye ilişkin bilgiler değiştirilerek gönderiliyor.

Plan kapsamında, her öğrencinin eğitim hayatında, ırkçılık, antisemitizm veya antiziganizm (çingene karşıtlığı) ile bağlantılı tarihi bir geziye katılması planlanıyor.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş