Danimarka’da Hükümet 660 Kron Ek Çocuk Parası Verecek

Danimarka’da Hükümet 660 Kron Ek Çocuk Parası Verecek

Danimarka’da hükümet, ailelerin ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla bir kereye mahsus olmak üzere her bir çocuk için 660 Kron ek ödeme yapacak.

Danimarka’daki koalisyon hükümeti ailelerin mali yükünü hafifletmek amacıyla ek çocuk parası ödemesi ve enerji yardımında bulunacak.

Çocuk parası yardımları bir kereye mahsus olmak üzere çocuk başına 660 Kron (88 Euro) olarak yapılacak. Ek çocuk parası ödemeleri Nisan ayında verilecek.

Enerji Yardımı

Danimarka hükümeti 2021-2022 yıllarında artış gösteren enerji fiyatlarına karşı da halkı destekleme kararı aldı. Karara göre, elektrik, gaz ve ısınma faturalarını ödeme sıkıntısı yaşayan hanelerin borçları geçici bir süre dondurulacak.

Hükümet, zam yapan 10 büyük şirketin temsilcileri ile yaptıkları görüşmede, şirketlere fatura karşılığında borç verecek. Şirketler de daha sonraki dönemde bu borçları, borçlarını ödemekte zorluk çeken hanelere yeniden fatura edecek.

Danimarka’da oluşan Sosyal Demokratlar (SD), Ilımlılar (Moderaterne) ve Venstre (DLP) partilerinden oluşan üç partili koalisyon hükümeti enerji yardımı için, mecliste kendilerini destekleyen diğer küçük partilerin de desteğini aldı.