Gündem

Almanya Yeni Göç Yasasına Rağmen Yurtdışından Vasıflı İşçi Bulamıyor

Almanya Federal Çalışma Ajansı Başkanı ve eski Çalışma Bakanı Andrea Nahles, Almanya’daki konsolosluklarda vize için aylardır beklenilmesi ve yurt dışı eğitim denkliklerinin zor tanınması sebebiyle Almanya’ya vasıflı işçi gelmediğini söyledi.
05 Şubat 2023
@shutterstock

Almanaya Federal Çalışma Ajansı Başkanı Andera Nahles, ülkenin ihtiyaç duyduğu vasıflı işgücü göçü için hazırlanan kanunun dışarıdan işgücünü çekmeye yeterli olmadığını söyledi.

Bir dönem Federal Çalışma Bakanı ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Sekreteri de olan Andera Nahles, Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya’ya çalışmaya gelmek isteyenlerin konsolosluklarda aylarca bekletildiğini, bu durumda istenilen işgücünün Almanya’ya gelemeyeceğini ifade etti.

“Almanya’ya Vize Almak Çok Zor”

Açıklamasında “Hazırlanan yasa, göç imkanını kolaylaştırmak bakımından doğru bir adım. Ama yalnızca yasanın çıkmış olmasıyla ihtiyaç duyulan işçi sayısına ulaşabileceğine inanmıyorum.” diyen Federal Çalışma Ajansı Başkanı Andrea Nahles Almanya’nın dış temsilcilikleri ile konsolosluklarında vize almanın çık zor olduğuna dikkat çekti.

Federal Çalışma Ajansı Başkanı Nahles “Çetrefilli dilimizle zaten İngilizce konuşulan dünyaya kıyasla dezavantajlı durumdayken, konsolosluklarda vize için beklenilmesi bir başka dezavantaj.” şeklinde de Alman konsolosluklarındaki vize bekleme sürelerini eleştirdi.

“Denklikler Zor Kabul Ediliyor”

Nahles Almanya’ya iş gücünü çekebilmek için oluşturulan “fırsat kartı”nın (Chancenkarte), Almanya’da çalışmak isteyenlerden, ülkeye gelmeden önce daimi bir iş sözleşmesi şartının kaldırılması şeklinde verilmesini istedi. Çalışma Ajansı Başkanı Nahles ayrıca, öngörülen maaş eşiğinin düşürülerek ve Almanya dışındaki eğitim ve iş tecrübesi denkliklerinin de daha kolayca tanınması gerektiğini söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş