Hollanda’nın Gilze Göçmen Merkezi’nde İnsan Kaçakçılığı Had Safhada

Hollanda’nın Gilze Göçmen Merkezi’nde İnsan Kaçakçılığı Had Safhada

Hollanda’nın Gilze Sığınmacılar Merkezi’nde kalan göçmenlerin günlük 2-3 Euro’ya tarım, inşaat ve temizlik alanında çalıştırıldığı ortaya çıktı. Algemeen Dagblad gazetesi “Modern Kölelik” başlığı attı.

Hollanda’nın Gilze kasabası yakınlarındaki sığınmacı merkezinde insan kaçakçılığı yapıldığı ortaya çıktı. Hollanda’nın Algemeen Dagblad gazetesi “Modern Kölelik: Sığınmacı Merkezinde insan kaçakçıları aktif bir şekilde çalışıyor ve sığınmacıları üstü örtülü kamyonetlere dolduruyor” başlıklı haberinde, insan tacirlerinin göçmenleri çok ucuz olarak çalıştırdıklarını duyurdu.

Gilze Sığınmacılar Merkezi’nde (Asielzoekerscentrum, AZC) kalan sığınmacıların inşaat ve temizlik işlerinde ancak çoğunlukla tarım alanında çalıştırıldığı ve kendilerine günde sadece 2-3 Euro ödeme yapıldığı bildirilen haberde ayrıca, bazı küçük yaştaki sığınmacıların da dahil olduğu bir grubun da fuhuş işinde çalıştırıldığı bilgisine yer verildi.

Hollanda İnsan Kaçakçılığı Koordinasyon Merkezi (Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel – CoMensha) Müdürü Ina Hut, kendilerine yapılan ihbarların ve bilinenlerin buz dağının sadece ucu olduğunu açıkladı. Gazeteye konuşan İna Hut, insan kaçakçılığı boyutunun endişe verici olduğunu, zira sadece Gilze’de değil, Hollanda ile birlikte Belçika’daki sığınmacı merkezlerinde insan kaçakçılığının yayın olduğunu söyledi.