Hasene’den Deprem Bölgesine 1 Milyon Euro ve 3 TIR’lık Acil Yardım

Hasene yardım derneği Türkiye’deki deprem bölgesine 1 Milyon Euro’luk acil yardım yaparken, 3 tır da yardım malzemesi gönderdi.

Hasene uluslarası insanî yardım derneği, Türkiye’deki deprem bölgesine 1 milyon Euro’luk nakdi ve 3 tırlık acil yardım yapma kararı aldı. Hasene Başkanı Bekir Altaş, Camia Haber’e yaptığı açıklamada, derneğin acil yardım fonundan kullanılmak üzere 1 Milyon Euro’luk yardım yapılacağını açıkladı.

3 tırlık yardım yola çıktı

Bekir Altaş, 1 Milyon Euro’luk acil yardımın koordinesini yapmak üzere 4 kişilik bir heyetle Adana Havalimanı’na hareket ettiklerini belirttti. Altaş ayrıca İstanbul’dan da acilen 3 tırlık yardımın yola çıktığını bildirdi.

Temel İhtiyaç Malzemeleri Gönderildi

İstanbul’dan yola çıkan tırlarda, özellikle çocuklar için bez ve mama yanında battaniye, kışlık mont ve bot ile diğer yardım malzemeleri bulunuyor.

Hasene derneğinin deprem bölgesi için başlattığı yardım kampanyası kapsamında yardımlar, Hasene’nin “Kreissparkasse Köln” bankasında bulunan hesabına havale ediliyor. Yardım için vatandaşlar, www.hasene.org/bagis linkini kullanıyor.

Hesap numarası ise şu şekilde:

IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54

BIC: COKSDE33XXX

Amaç/Verwendungszweck: 0031255