Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye İçin En Üst Seviye Acil Durum İlan Etti

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye İçin En Üst Seviye Acil Durum İlan Etti

Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye ve Suriye’yi etkileyen deprem dolayısıyla Türkiye ve Suriye için en üst seviye acil durum ilan etti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ/WHO) Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem dolayısıyla 3. Seviye acil durum ilan etti. Üçüncü seviye acil durumu, kurumun elindeki tüm imkanların seferber edilmesi anlamına geliyor.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki durumun tüm imkanların seferber edilmesini gerektirdiğini söyledi ve Gaziantep’te çalışmalara başlayan DSÖ ekibi ile diğer kurtarma ekiplerini tebrik etti.

Hayat kurtarmak için dikkate değer bir müdahale operasyonu başlatan Türk yetkililerini takdir ettiklerini de bildiren Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, yardım ve kurtarmak için harekete geçen ülkelere de teşekkür etti. Kluge yaptığı açıklamada “Muazzam bir dayanışma gösteren üye ülkelere teşekkür ederim. Uluslararası toplumdan verdikleri bu desteği artırmaya devam etmelerini istiyorum.” ifadesini kullandı.