Hasene’de Deprem Yardımı Yoğunluğu: Telefonlar Kilitlendi

Hasene’de Deprem Yardımı Yoğunluğu: Telefonlar Kilitlendi

Hasene İnsani Yardım Derneği’nde Türkiye’deki deprem yardımı kapsamında büyük yoğunluk yaşandığı berlirtildi. Yardımların 5 Milyon Euro’ya yaklaştığı aktarıldı.

Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrası ilk andan itibaren deprem bölgesine yardım götüren Hasene’nin Almanya’daki merkezinde büyük yoğunluk yaşanıyor. Günde yüzlerce telefon alındığı belirtilirken, vatandaşlara nakdi yardım tavsiyesinde bulunuluyor. Mevcut durumda nakdi yardımların 5 milyon Euro’ya yaklaştığı bilgisi paylaşıldı.

“nakdi yardım yapmaya davet ediyoruz”

Konuyla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan Hasene kampanyalar Sorumlusu Erol Aldemir, büyük bir yoğunluğun söz konusu olduğunu belirtirken, “Bu büyük felaket sonrası ilk günden beri devam eden kampanyamıza yoğun ilgi var. Vatandaşları en hızlı ve en etkin yardım şekli olarak nakdi yardım yapmaya davet ediyoruz.” diye kaydetti.

“Her gün yüzlerce telefon alıyoruz”

Yine Hasene Derneği çalışanlarından Zehra Coşgun, “Her gün yüzlerce telefon alıyoruz. Tır şoförlerinden, iş adamlarından, büyük fabrikalardan yardım telefonları geliyor. Büyük bir şirket yardım için özel olarak bebek maması üretebileceğini söyledi.” diye kaydetti. An itibariyle tüm vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi. Tüm yardımsever vatandaşları, www.hasene.org/bagis sayfası üzerinden yardımda bulunmaya davet etti.

15 yaşındaki Esma’dan Örnek Davranış

Öte yandan 15 yaşındaki Esma Altaş da okuldan izin alıp Hasene’nin merkez ofisinde yardımcı oluyor. Köln’de okula giden genç Esma, İngilizcesi’nin de iyi olmasının avantajıyla telefonlara bakıyor. Yaptığı örnek davranışla ilgili Camia Haber’e konuşan Esma, “Kampanyayı duyar duymak okul müdürümle görüşüp, izin aldım ve Hasene’ye yardıma koştum.” diye kaydetti. Okul müdürümle ayrıca okulda bir “pasta satış aksiyonu” başlatarak, elde ettiğimiz kazançla Hasene yardımda bulunmayı talep ettim. Henüz bir cevap gelmedi.” diye ekledi.

Yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor

Türkiye’deki deprem bölgesine Avrupa’dan giden Hasene ve IGMG yardım heyeti son olarak, acil yardımları, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye ve Hatay’ın İskenderun ilçelerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırmıştı. Son olarak Kahramanmaraş’ın neredeyse tamamının yıkıldığı Kabaağaç Köyü’nde battaniye, bebek bezi, bisküvi, ekmek yardımı yapıldığı bilgisi paylaşılmıştı.