Gündem

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletindeki Okullarda Deprem Dolayısıyla Saygı Duruşu Yapıldı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eğitim Bakanlığının çağrısı üzerine eyaletteki okullarda depremde vefat edenler için saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşuna diğer eyaletlerden de katılım oldu.
Emine Güler
10 Şubat 2023
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki okullarda depremde vefat edenler için saygı duruşunda bulunuldu. @aa

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Eğitim Bakanlığı’nın çağrısı üzerine eyaletteki okullarda saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu çağırısını Kuzey Ren Vestfalya Eğitim Bakanı Dorothee Feller yapmıştı. Bakan Dorothee Feller okul müdürlerine gönderdiği mesajda “6 Şubat 2023’te Türkiye ve Suriye’nin kuzeyinde geniş alanları vuran deprem felaketinin boyutu hepimizi derinden sarstı.” ifadelerini kullanmıştı.

Diğer Okullarda Da Saygı Duruşu Yapıldı

Bu arada Almanya’daki bazı okullarda da depremde vefat edenler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sonrasında yine bazı okullarda öğrenciler deprem için bağış yaptı.

Aşağı Saksonya Eyaleti’ne bağlı Stade kasabasındaki Vincent- Lübeck-Gymnasium okulunda da öğrenci konseyinin organizesi sonrasında Türkiye ve Suriye’de yaşanan deprem dolayısı ile ailelere destek amaçlı bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş