Hasene Ekibinden Üzücü Haber: Ahmet Yüksel’in Cansız Bedenini Çıkardılar

Hasene-IGMG Arama ve Kurtarma Ekibi uzun süren çalışmalardan sonra Kahramanmaraş’ta, dün kurtarılan eşi tarafından yaşadığı bildirilen Ahmet Yüksel’in cansız bedenini çakırdı.

Kahramanmaraş’ta çalışmalarını sürdüren Hasene-IGMG Arama ve Kurtarma Ekibi uzun saatlerden sonra Hayrullah mahallesindeki Esencam apartmanının enkazı altından Ahmet Yüksel’in cansız bedenini çıkardı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Ekibi (CEKUT) ile birlikte çalışmalarını yürüten Hasene-IGMG Arama ve Kurtarma Ekibinden Özcan Kuri’nin verdiği bilgiye göre, dün kurtarılan Fatma Denizdurduran eşinin de yaşadığını bildirmiş, bunun üzerine hummalı bir çalışma başlatılmıştı.

Ahmet Yüksel’e ulaşma ümidi ile çalışan ekipler, yaşam tüneli açma çalışmaları sırasında bir başka cansız bedeni daha çıkarmak durumunda kaldı. Uzun çalışmalardan sonra Sinop Türkeli doğumlu Ahmet Yüksel’in cansız bedenine ulaşıldı.

Binalar Ters Dönmüş Gibi

Kahramanmaraş Hayrullah Mahallesi Malik Ejder Sokak’ta bulunan Esencam Apartmanı enkazından kurtarma çalışmalarına katılan Özcan Kuri depremde binaların kendi yörüngesinde ters dönmüş olduğunu söyledi ve kurtarma çalışmalarının bu yüzden uzadığını söyledi. Çalışma şartlarının zorluğunu “Binada duranlar yatak odasının yerini farklı bir yer olarak söylüyor, oraya doğru yaşam tüneli açtığımızda maalesef yatak odasının orada olmadığını tespit ediyoruz. Saatlerce süren çalışmalarımıza yeniden başlamak durumunda kalıyoruz.” şeklinde ifade eden Özcan Kuri “B Bloktaki binanın 4. Katı, A Blokunun ikinci katına girmiş. B Bloktaki katlarda ise A bloktaki katlar çıkıyor.” dedi.