Hasene Başkanı Altaş: Deprem Yardımları Bir Sene Devam Etmeli!

Hasene Başkanı Altaş: Deprem Yardımları Bir Sene Devam Etmeli!

Hasene Yardım Derneği Başkanı Bekir Altaş, Camia Haber’e açıklamalarda bulundu. Altaş, tüm vatandaşlara yardımları devam ettirme çağrısında bulundu.

Türkiye iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya’da büyük yıkıma yol açtı. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken can kaybı 38 bin 44’e yükseldi, yaralı sayısı 108 bin 68 oldu.

“enkaz olmayan tek bir sokak yok”

Hasene Yardım Derneği Başkanı Bekir Altaş, Camia TV’de yayınlanan Camia’da Gündem programına konuk oldu. Burada yaptığı konuşmada, depremzedelerin çok ciddi bir sınav verdiğini belirten Altaş, “Enkaz olmayan bir sokak bulamıyorsunuz orada. Özellikle Kahramanmaraş’ın yüzde 90’ın yıkıldığını ifade edebiliriz. Şehrin tamamen yeniden imar edilmesi gerekiyor. İnsanlar sokakta yaşıyor, çok ciddi bir ulaşım sorunu var. Sağlık sorunu var. Bunlara çare bulmamız gerekli.” diye kaydetti.

[post-refarans id=”39391″ taraf=”sol”]

“yardımları ulaştırmaya devam ediyoruz”

Hasene’nin depremin üzerinden 6 saat geçmeden ekiplerinin deprem bölgesine ulaştığını belirten Altaş, “Kahramanmaraş ve Malatya olmak üzere iki şehirimizde lojistik merkezi oluşturduk. Burada bulunan biraz daha küçük araçlarımızla mahallelere, ilçelere, köylere ve kasabalara ulaştırdık. Açlık çok ciddi bir sıkıntıydı. Paranın hükmü olmadığı bir yerde yardım kuruluşlarına çok büyük bir iş düşüyor. Dolayısıyla yardımlarımızı ilk andan itibaren ulaştırmaya başladık ve hala devam ediyoruz.” diye ekledi.

“zihninizden bu insanları çıkarmayın”

Bekir Altaş, son olarak deprem bölgesinde çadır kentleri kurduklarını belirtirken, “Avrupa’dan çadırlar temiz edilmiş durumda. Bunları Adana üzerinden deprem bölgesine ulaştırdık, ulaştırmaya da devam ediyoruz. Bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Oradaki felaket çok büyük. Bağışçılarımıza bir çağırımdır; Zihninizden bu insanları çıkarmayın. Mümkün mertebe bir sene boyunca her ay bu kardeşlerimizle alakalı bağışlarda bulunmaya devam edin.” diye çağrıda bulundu.(bb)