Gündem

SunExpress’ten Türkiye-Almanya Arası Hava Köprüsü: Depremzedelere Yardımlar Özel Seferlerle Ulaştırılacak

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Almanya ve Türkiye arasında hava köprüsü oluşturduğunu ve bu şekilde bireysel bağışların Türkiye’ye düzenli olarak ulaştırılmasının sağlanacağını duyurdu.
19 Şubat 2023

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Türkiye’deki depremzedeler için bireysel bağışların Almanya’dan Türkiye’ye düzenli olarak ulaştırılmasının sağlanacağını duyurdu. Buna göre Almanya ve Türkiye arasında hava köprüsü oluşturduğunun ve bağışlanan malzemelerin Frankfurt Havalimanı’ndan Antalya Havalimanı’na özel kargo uçakları ile ulaştırılacağının altını çizdi.

“acil ihtiyaçların hızlıca ulaştırılmasına katkı sağlayacak”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan SunExpress CEO’su Max Kownatzki, deprem felaketinin ilk gününden bu yana yardım ekiplerinin ve yardımların deprem bölgesine gönderilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtirken, bu yardım çabalarını yurt dışına genişleterek devam ettirdiklerini vurguladı. Türkiye ve Almanya arasında kurdukları bu köprünün, deprem bölgesinde devam eden acil ihtiyaçların hızlıca ulaştırılmasına katkı sağlayacağını da belirten Kownatzki, “İhtiyaç devam ettiği sürece Türkiye’den ve Almanya’dan yardımları ulaştırmaya ve bölgeden tahliye uçuşları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Sadece bu ürünler kabul edilecek

Toplanacak olan ürünler arasında, evde mevcut kullanılmamış veya yeni satın alınmış kışlık giysi, uyku tulumu, yorgan/çarşaf, bebek bezi, eldiven, gıda ürünleri (ekmek, bisküvi, bebek maması gibi), hijyen seti (sıvı olmayacak şampuan, sabun) gibi ürünlerin yer alacağı belirtildi. Sadece listede bulunan bu ürünlerin kabul edileceğinin de altı çizildi.

DPD Mağazalarına ücretsiz teslim

SunExpress’in öncülük ettiği inisiyatif, DPD, FIEGE, time: Matters, CB Customs Broker GmbH  ve Lufthansa Cargo iş birliğiyle yürütülecek. Deprem bölgesine haftada bir kaç kez düzenlenecek özel kargo seferleriyle bin tondan fazla yardım malzemesinin AFAD aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanıyor. Vatandaşlar, bireysel bağışları Almanya’da bulunan 7 bin 500 DPD kargo mağazasından dilediğine ücretsiz olarak teslim edilebilecek. Ücretsiz teslimat için ise wir-helfen-gemeinsam.de sitesinden, “ücretsiz koli etiketi”nın indirilmesi gerekiyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş