Gündem

Almanya’da Deprem Bölgesine Yapılan Yardımlara Vergi Kolaylığı

Alman hükümeti, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için bağış toplamayı vergi indirimleri ile kolaylaştırıyor. Söz konusu uygulama 31 Aralık'a kadar devam edecek.
01 Mart 2023

Alman hükümeti, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için bağış toplamayı vergi indirimleri ile kolaylaştırıyor. Buna göre Almanya Maliye Bakanlığı, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için bağış toplamayı vergi indirimleriyle kolaylaştırmaya yönelik bir kararname yayınladı. Söz konusu kararnamenin 6 Şubat 2023’ten itibaren bağış toplama etkinlikleri için geriye dönük olarak uygulanabileceği belirtildi.

“bağış faturası”na gerek yok

Vergiyle alakalı getirilen kolaylıklar arasında ayrıca yardım kuruluşlarına veya yardımların toplanması için açılan banka hesaplarına yapılan bağışların vergiden düşürülebilmesi için “bağış faturası”na gerek duyulmaması da yer alıyor. Banka hesap dökümü ya da nakit ödeme belgesinin yeterli olacağının altı çizildi.

31 aralık’a kadar geçerli

Kararnamede, dernekler, şirketler, müzik ve spor kulüpleri için idari işlerin basitleştirilmesinin yanı sıra söz konusu bağışların ülke dışında toplanması, kullanılması ve gelir vergisi indirimine ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Afet kararnamesi, 31 Aralık 2023’e kadar geçerli olacak.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş