Gündem

Viyana Belediyesi ile Depremzedeler İçin Yardım Toplayan Kuruluşlar Bir Araya Geldi

Viyana Belediyesi, deprem bölgesine yardım ulaştıran Hasene Derneği'nin de aralarında bulunduğu, Türkiye, Kürt ve Suriye kökenli yardım kuruluşlarını belediye binasında ağırladı.
02 Mart 2023
@Shutterstock

Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinin ardından Avrupa’da  Hasene Yardım Derneği’nin de aralarında bulunduğu, Türkiye, Kürt ve Suriye kökenli bir çok yardım kuruluşu harekete geçti. Deprem bölgesine yardımlar tüm hızıyla ulaştırıldı. Avusturya’da bulunan yardım kuruluşları da büyük bir gayretle yardım çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

Buna göre son olarak Viyana Belediye Başkanı Yardımcısın Christoph Wiederkehr tarafından verilen bir davette, depremzedelere yardım kampanyası yürüten Türkiye, Kürt ve Suriye kökenli yardım kuruluşları Belediye Sarayı’nda (Rathaus) bir araya geldi.

“can kayıpları beni de derinden etkiledi”

Deprem felaketiyle açıklamalarda bulunan Wiederkehr, “Türkiye ve Suriye’den hala can kayıpları haberleri alıyoruz. Bu kadar can kaybının yaşanması beni de derinden etkiledi. Buna göre Viyana Belediyesi olarak hızlı bir şekilde yardımcı olmaya çalıştık. Yardım kuruluşlarına da sergiledikleri büyük gayret ve hızlı yardımlardan dolayı gönülden teşekkür ediyorum.” diye kaydetti.

“depremzedelerin tecrübelerini dinlemek çok önemli”

Bu büyük felaketi bizzat yaşayıp kurtulan depremzedelerin tecrübelerini dinlemenin kendisi için çok önemli olduğunu da belirten Wiederkehr, “Türkiye, Kürt ve Suriye kökenli Viyanalıların bu noktada birlik beraberliği güçlendirmesi de benim için bir o kadar önemli.”diye vurguladı. Bu doğrultuda söz tüm taraflardan pozitif bir izlenim aldığını da belirten Wiederkehr, “Bunun için çok teşekkür ediyorum.” diye kaydetti.

Davette depremzedelere uzun vadede nasıl yardım edilebileceği konuları da istişare edildi. Söz konusu kuruluşların temsilcileri ayrıca Türkiye, Kürt ve Suriye kökenli kurumlar arasındaki diyaloğun nasıl güçlendirilebileceği konusunda fikir alışverişi yaptı. Buradaki amacın söz konusu farklı kurumları daha fazla buluşturmak olduğunun da altı çizildi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş