Toplum

Almanya’da 49 Euro’luk Bilet Satışları Başladı: Nasıl ve Nereden Alabilirim?

Almanya’da mayıs ayı itibariyle başlaması beklenen 49 Euro’luk bilet için ön satışlar, "Almanya Bilet” adında telefon uygulamaları ile başladı. 
08 Mart 2023
@Shutterstock

Almanya’da 49 Euro’luk bilet uygulaması mayıs ayı itibariyle yürürlüğe giriyor. Buna göre ön siparişler, “Almanya Bilet” adlı telefon uygulamaları ve bazı satış noktalarında başladı.

Ön Siparişler Başladı

An itibariyle örnek olarak Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bazı satış noktalarında ön siparişler başladı. Köln’de bulunan KVB, Düsseldorf’ta bulunan Rheinbahn veya Bonn’da bulunan SWB adlı toplu taşıma şirketlerinin satış noktalarında siparişler verilebiliyor. Alman Demiryolları’nda ise söz konusu bilet henüz satışa sunulmadı.

Telefon Uygulamaları Başlıyor

Söz konusu biletin satın alınıp kullanılabileceği bir diğer alternatif ise telefon uygulamaları. Buna göre hali hazırda piyasada kullanıma açık ilk uygulama Hansecom Public Transport Ticketing Solutions şirketi tarafından geliştirilen “Almanya Bilet” uygulaması. Bunun yanında yine aynı isimde bir uygulama Mobility Inside şirketi tarafından geliştirildi. Bu uygulamanın da gelecek günlerde satış platformlarında yerini alması bekleniyor.

Çipli Kartlar da Satışa Sunulacak

Üçüncü seçenek ise Alman Demiryolları’nın “DB Navigator” adlı uygulaması olacak. Alman Demiryolları’nın bilet satış noktalarında çipli kart almak da mümkün olacak. Ayrıca ilk etapta yazıcıdan bastırılan biletler de kabul ediecek.

2022’de 50 milyon satmıştı

Almanya’da hükümet, enerji fiyatlarındaki artış ve hayat pahalılığına karşı vatandaşı rahatlatmak için planlandığı ekonomik destek programı kapsamında Haziran 2022’de “9 Euro’luk Bilet” uygulamasını yürürlüğe koymuştu. Ucuz bilet kampanyasına halk yoğun ilgi göstermiş, üç aylık dilimde 50 milyonu aşkın bilet satılmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş