Gündem

Almanya’da Hükümet 150 Bin Euro’luk Konut Teşvik Kredisi Verecek

Almanya ülkedeki konut açığını kapatmak için konut başına 150 Bin Euro’luk klima dostu konut teşvik kredisi verecek. Çok düşük faizli olacak olan krediler bu ay verilmeye başlandı.
13 Mart 2023
@shutterstock

Almanya konut açığını kapatmak için klima dostu evler için düşük faizli teşvik kredisi verecek. Federal Bayındırlık Bakanlığı, ülkede yeni inşa edilecek konutların EH 40 enerji standartlarını alması halinde 150 Bin Euro’luk kredi ile teşvik edileceğini bildirdi.

Kredilerin kamu bankası KfW aracılığıyla Mart ayından itibaren verilmeye başlandığı belirtilirken, teşvik kredisi verilecek olan konutların iklim dostu yapılar olması şart olduğu da açıklandı.

Federal Konut ve Bayındırlık Bakanı Klara Geywitz, iklim dostu binaların bu zamana kadar bir seçenek ama bundan sonra artık bir zorunluluk olduğunu söyledi ve yeni yapılacak meskenlerin, bu amaçla teşvik edileceğini söyledi.

Kimler Alabilecek?

Konut başına 150 bin Euro olarak verilecek olan kredileri hem inşaat sahipleri hem de, klima dostu olarak yapılmış olan binalardan daire alan kişiler alabilecek.

KfW Bank kredilerin 35 yıllığına ve yıllık yüzde 0.01 efektif faiz oranıyla verileceğini bildirdi.

Enerji Standartlarına Uymayan Daireler İçin Teşvik Miktarı 100 Bin

Aynı banka EH 40 enerji standartlarına uymayan konutlar için ise faiz oranını yüzde 0.97 olarak açıkladı. Bu konutlar için belirlenen maksimum konut teşvik tutarı ise 100 bin Euro olacak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş