Yazarlar

Birlikte Depremin Yaralarını Sarmaya Devam Ediyoruz

İslam Toplumu Millî Görüş ve Hasene Uluslararası İnsani Yardım Derneği olarak depremzedelere yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye teşkilatımız vesilesiyle depremin ilk saatlerinden itibaren desteğimizi depremzedelere ulaştırdık.
15 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli olarak başlayan Türkiye ve Suriye’de binlerce kişinin ölümüne yüz binlercesinin de yaralanmasına yol açan asrın felaketi olarak adlandırılan depremle çok büyük bir yara aldık. Maddi manevi her yönden yaraların sarılması için; Türkiye halkı ve dünya üzerindeki Türkiye kökenliler seferber olurken, en yoksulundan en fakirine değin yüzlerce ülke ve halk da yardımlarını ve dualarını iletti.

Gündem | 5 Mart 2023 Avrupa Ülkeleri Türkiye’deki Deprem İçin Milyonlarca Euroluk Yardım Topladı 5 Mart 2023

Avrupa Birliği (AB) 1 Mart’ta yaptığı açıklamada, AB’nin şimdiye dek Türkiye’de deprem bölgesine 8 milyon Euro’yu aşan tutarda insani yardım gönderdiğini ve yardımların devam edeceğini duyurdu. Birçok Avrupa ülkesi de nakdi yardım toplamak için çeşitli kampanyalar düzenledi. Bu kampanyalara bu ülkelerde yaşayan Türkler kadar yerel halkın desteği de âdeta yaralara merhem oldu. Maddi destek kampanyalarının yanı sıra Avrupa’da birçok büyük kentte düzenlenen depremzedeleri anma ve dua buluşmaları da gönlümüzü ısıttı. Bu içten desteklerini esirgemeyen duyarlı herkese çok teşekkür ederim.

Bizler de İslam Toplumu Millî Görüş ve Hasene Uluslararası İnsani Yardım Derneği olarak depremzedelere yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye teşkilatımız vesilesiyle depremin ilk saatlerinden itibaren desteğimizi depremzedelere ulaştırdık. İlk başta arama kurtarma ve yaralı depremzedelere ilk yardım müdahaleleri ile başlayan hizmetlerimizde şu ana kadar IGMG ve Hasene kurumlarımız ve lojistik merkezlerimiz üzerinden yaklaşık 23 milyon Euro tutarında ayni yardımda bulunduk, kalıcı projelerimiz için de 10 milyonun üzerinde nakdi yardım hazırladık. Tüm gönüllülerimize ve iş insanlarımıza teşekkür ediyorum.

Gündem | 6 Mart 2023 Hasene Hatay Çadır Kentinde Psikososyal Destek Hizmetleri Birimi Kuruldu 6 Mart 2023

Deprem ve ardından yaşanan artçı sarsıntılar, yitirilen ana-baba, evlat, yakınlar ve mallar nedeniyle bölge halkı psikolojik olarak da çok zor bir imtihanla karşı karşıya. Bu nedenle Hasene geçtiğimiz haftalarda depremzedeler için psikososyal destek hizmeti de başlattı. Depremzedelere yönelik bu ve bunlar gibi onlarca hizmet sunulurken bir yandan da muhtaçların ramazan ayında sofralarına aş sağlamak üzere yürütülen Kumanya Kampanyası da başarıyla yürütüldü. Bu çalışmaların hiçbiri sizlerin desteği olmadan gerçekleşmezdi. Allah tüm hayır severlerin hayrını kabul eylesin.

Ramazan Kapıda

Recep ve şaban aylarının ardından on bir ayın sultanı ramazan kapıda. İnşallah ilk sahura 22 Mart’ta kalkarak ramazan ayımıza başlayacağız. Ramazan ayı aynı zamanda bir temizlenme ayıdır, oruçlarımızla bedenlerimizi, ibadetlerimizle ruhumuzu, zekâtlarımızı vererek de mallarımızı temizleyelim.  Herkesin ramazanı şerifini tebrik ediyor, Rabbim’den ramazan ayının sonunda kurtuluş müjdesini eline alarak bayrama kavuşturduğu kulları zümresini bizleri de katması için dua ediyorum.

Pin It on Pinterest

Paylaş