Gündem

Türkiye’de Deprem Bölgesini Bu Sefer De Sel Vurdu: 5 Kişi Hayatını Kaybetti

Türkiye’deki deprem bölgesinde dün akşamdan beri etkili olan sağanak sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi kayboldu.  
15 Mart 2023

Türkiye’de deprem bölgesinde dün akşamdan beri etkili olan sağanak sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de kayboldu. Şanlıurfa’da bazı dereler taştı, kent merkezinde alt geçitleri su bastı, bazı araçlar suyun içinde kaldı. Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkisini sürdüren sağanak nedeniyle merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Karaköprü ilçesinde bulunan Akpiyar Deresi’nin bazı yerlerde taşması sonucu yan tarafından geçen 35 Metre Yolu’nda su birikintileri oluştu. Kent merkezindeki Abide Kavşağı’ndaki alt geçit ise tamamen suyla doldu.

su dolu alt geçitte çalışmalar devam ediyor 

Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak nedeniyle Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidi suyla doldu. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri ve dalgıç sevk edildi. Çalışmalar sırasında bazı itfaiye erleri de suyla dolan alt geçitte mahsur kaldı. Ekiplerin alt geçitteki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan, merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Mance Mahallesi’nde sel sularına kapılan araçların sürüklenmesi, çevredeki binaların çatısına çıkan vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Sağanak nedeniyle Balıklıgöl taştı

Sağanak ayrıca merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde su taşkınına sebep oldu. Suyun renginin de değiştiği gözlenen yerleşkenin çevresi, güvenlik amacıyla polis ekipleri tarafından güvenlik şeridiyle çevrildi. Yerleşkede bulunan Ayn Zeliha Gölü’nde su seviyesi yaklaşık 2 metre yükseldi.

Adıyaman’ın Tut ilçesinde suya kapılan konteynerdeki 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi kayboldu

Sağanağın etkili olduğu Adıyaman’ın Tut ilçesinde bir bahçeye kurulan konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi kayboldu. 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Tut ilçesinde aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle dere taştı. Adıyaman’da koordinatör olarak görev yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, sağanak nedeniyle tüm bölgeyi etkileyen afette bir konteynerin suya kapıldığını belirtti.

AFAD’dan 5 il için kuvvetli yağışların süreceği uyarısı

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, dün ve bugün Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri için SMS ve sosyal medya aracılığıyla iletilen “turuncu yağış” uyarısının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, yağışların Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde yarına kadar çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiği kaydedildi. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.(AA)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş