Almanya’da Gaz Tüketicilerine Şok: Faturalar İki Katı Zam

Almanya’da Gaz Tüketicilerine Şok: Faturalar İki Katı Zam

Almanya’daki çeşitli gaz tedarikçisi firma müşterilerine geçen seneye göre iki kat zamlı yeni yıllık ödeme faturası gönderdi.

Almanya’daki pek çok gaz tedarikçisi firma müşterilerini yeni ödeme planıyla şoke etti. Firmalar müşterilere geçen seneye göre iki kat zamlı yeni yıllık ödeme faturası gönderdi.

Alman hükümetinin aldığı enerji fiyatları üst sınırlamasının da çok üzerinde olan faturalar sebebiyle müşteriler firmalara itiraz etmeye başladı.

En son olarak EnBW şirketinden sonra Heilbronn ve çevresindeki müşterilere gaz sağlayan Heilbronner Versorgungs GmbH (HNVG) isimle gaz tedarik şirketi müşterilerine yeni gönderdiği yıllık ödeme planında fiyatları iki katına çıkardı.

Yapılan şikayetlerin medyada yer alması üzerine bir açıklama yapan gaz tedarik şirketleri, fiyatlardaki iki katı artışın, fatura işlemlerinin yapıldığı bilgisayar programında otomatik olarak gerçekleştiğini, hükümetin enerji fiyatları üst sınırının bu faturalarda dikkate alınmadığını açıklamak zorunda kaldı.

Uzmanlar, enerji fiyatlarının geçen seneye göre hem iki katı artmadığını, hem hükümetin enerji yardımları ve hem de enerji üst fiyat uygulaması ile faturaların çok az ancak artabileceğine dikkat çekiyor. Bunun için müşterilerin mutlaka yeni ödeme planlarını kontrol ederek, olağan dışı bir artış farketmeleri hâlinde itirazda bulunumaları isteniyor.