Dünya

Hindistan’da Hindular Camiyi Ateşe Verdi

Hindistan’da Hindu tanrı Ram’ın doğumunu kutlayan Hindu fanatikler Müslümanlara ait, ev ve işyerlerinin yanı sıra bir camiyi de ateşe verdi.
01 Nisan 2023

Hindistan’ın Bihar eyaletindeki Biharsharif kasabasındaki Murarpur Camii, Hindu fanatiklerinini kundaklamasıyla yandı. Ram Navami adı verilen Hindu Tanrısı Ram’ın doğum günü etkinlikleri çerçevesinde yürüyüş yapan bir grup Hindu fanatik yürüyüş esnasında caddede gördükleri camiyi ateşe verdi.

Kasabadaki Müslümanlara ait pek çok mescid, ev ve iş yerlerini tahrip ederek sonra da yakmakla tanınan grubun önce camiye girdiği, sonrasında da camiyi ateşe verdiği açıklandı.

Ram Navami kutlamaları çerçevesinde Hindistan’daki fanatik Hindu gruplarının aynı zamanda Sihlerle Hristiyanlara ait mekanları da talan ettikleri bildiriliyor.

Hindu fanatiklerin tanrılarının doğuşu kutlamaları dolasıyla çıkardıkları yangın ve yaptıkları talan nedeniyle Biharsharif ve çevresinde gösteri yapmak yasaklanırken, sosyal medyaya erişimler de askıya alındı.

Hint polisinin saldırganları korur vaziyetteki tutumu da eleştiri konusu oldu. Polisin, saldırganlardan ziyade mağdur Müslümanları sorguladığı haber veriliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş