Gündem

“Fransa Mültecileri Kovuyor, Teröristleri Koruyor”

İtalya, Kızıl Tugay örgütü teröristlerini iade etmeyen Fransa’yı “Çocukları sınırdan çeviriyor, ama teröristleri tutuyor.” şeklinde suçladı.
02 Nisan 2023
@shutterstock

İtalya ile Fransa arasında “terörist koruma” tartışması başladı. İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, Fransa’da istinaf mahkemesinin İtalyan Kızıl Tugaylar Örgütü mensubu teröristleri İtalya’ya iade etmeme kararı üzerine Fransa’yı ağır bir şekilde suçladı.

İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, Fransa’yı “Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un hükümeti göçmenleri geri gönderiyor ancak “teröristleri tutuyor”” sözleriyle teröristleri korumakla suçladı.

Matteo Savini daha da ileri giderek “Bu bir rezalet. Biz çocukları Ventimiglia sınırındaki ormanda çocukları tutup bize geri gönderiyor. Ama, İtalya’da hapiste olması gereken teröristleri de tutuyor.” diyen Salvini, Fransız polisini, genellikle Fransa’daki akrabalarının yanı gitmek için İtalyan sınırını ormandan veya trenle geçmeye çalışan belgesiz göçmenleri sistematik olarak geri çevirmekle de itham etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş