Gündem

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün: İsrail’in Mescid-i Aksa’ya Saldırıları Asla Kabul Edilemez

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, İsrail’in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırılarla ilgili açıklamalarda bulunurken, "Mescid-i Aksa’ya yapılan bu saldırılar asla kabul edilemez." diye kaydetti.
05 Nisan 2023
İslam Toplumu Millî Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün. Fotoğraf: Arşiv

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırılarla ilgili açıklamlalarda bulundu. Ergün, yine bir Ramazan-ı Şerif’te Mescid-i Aksa’ya yapılan bu saldırıların asla kabul edilemez olduğunu belirtirken, “İnsanlara karşı uygulanan bu şiddet asla mazur görülemez. Tüm insanlık için dokunulmaz olan ibadethanelere karşı uygulanan bu şiddet artık durdurulmalıdır.” diye kaydetti.

Ne olmuştu?

Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Pesah Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine teravih namazının ardından bir grup Filistinli Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi’ne sığındı. İsrail güçleri, sahur vaktinde Aksa’ya düzenlediği baskın sırasında, Kıble Mescidi’ne sığınanlara şiddet kullanarak müdahale edip kutsal mabedi savaş alanına çevirdi. İsrail güçlerinin baskını sabah namazının ardından da devam etti.

200 kişi gözaltına alınmıştı

Baskınlarda, Kıble Mescidi’ne sığınan 200’den fazla kişi gözaltına alındı. İsrail polisinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskının ardından abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail yönüne roketler atıldı. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Sderot kenti yönüne beş roket atıldığı, bunlardan dördünün hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği, bir roketin de açık araziye düştüğü belirtildi. İsrail uçakları, roketlere karşılık Gazze Şeridi’nin batısında iki noktaya hava saldırısı düzenledi.(AA)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş