Toplum

Almanya’da Müslümanların Yüzde 70’i Günlük Yaşamlarında Irkçı Ayrımcılığa Maruz Kalıyor

Almanya’da ırkçı ayrımcılıkla ilgili ankete katılan Müslümanların yüzde 72’si günlük yaşamlarında ırkçı ayrımcılığa maruz kaldıklarını söyledi.
25 Nisan 2023

Almanya’da yapılan bir anket, toplumun yüzde 70’inin ırkçı ayrımcılığa karşı daha güçlü adımlar atılmasından yana olduğunu ortaya koydu. Alman Bertelsmann Vakfı, “Göç Toplumunda Ayrımcılık” konulu anketinin sonuçlarını yayınladı. Buna göre, ırkçı ayrımcılık Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip Almanya’da çözülmemiş bir sorun olmaya devam ediyor. Ülkede artık daha fazla kişi etnik, ırksal veya dini ayrımcılığa maruz kaldığını belirtirken, ayrımcılığa karşı harekete geçilmesine gerek olduğu görüşü dile getirildi.

HALK, AYRIMCILIK KARŞITI POLİTİKALARI DESTEKLİYOR

Ankete göre, son on beş yılda toplumda eşit muamele konusuna ilgi artarken, ırkçı ayrımcılık karşıtı politikalar halk arasında daha fazla destek kazanıyor. Ankete katılanların yüzde 70’i göçmen kökenli ve yabancı olarak algılanan ya da beyaz olmayan kişilere eşit muamele edilmesini sağlamak için daha fazlasının yapılması gerektiğini belirtti. Bu oran 2008’de yüzde 43 seviyesinde bulunuyordu. Aynı zamanda, ankete katılanların yüzde 49’u yabancı veya beyaz olmayan olarak algılanan kişilere karşı ciddi ayrımcılık yapıldığı görüşünde. 2008’de yüzde 31’lik bir kesim “yabancı görünümlü kişilere” karşı ciddi ayrımcılık yapıldığını düşünüyordu.

MÜSLÜMANLARIN YÜZDE 72’Sİ AYRIMCILIĞA MARUZ KALIYOR

Vakfın araştırmacıları, ayrımcılık konusundaki farkındalığın artmasının nedenlerinden birisi olarak ülkede göçmen kökenli insanların oranının artmasını gösterdi. Ayrıca anket, Almanya’da Müslüman toplumun ırkçı ayrımcılıktan özellikle etkilendiğini ortaya koydu. Ankete katılan Müslümanların yüzde 72’si günlük yaşamlarında “çok sık” ya da “zaman zaman” ırkçı ayrımcılığa maruz kaldıklarını belirtti.​​​​​​​

Federal Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi Başkanı Ferda Ataman, başkent Berlin’de raporun sunumunda, söz konusu araştırma sonuçlarının Almanya’da toplumun ayrımcılıkla mücadeleye sadece hazır olduğunu değil, aynı zamanda bunu beklediğini de ortaya koyduğunu söyledi.

Ayrımcılığın toplumu böleceği uyarısında bulunan Ataman, “Almanya’da ayrımcılıkla mücadele orta yere geldi.” dedi. (aa,c)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş