Toplum

Almanya’da IBAN Dolandırıcılığı: Banka Hesaplarını Böyle Boşaltıyorlar!

Almanya'da dolandırıcıların sahte birikim hesaplarıyla vatandaşların banka hesaplarını boşaltmaya çalıştıkları öğrenildi.
04 Mayıs 2023
@Shutterstock

Almanya’da online dolandırıcılıklar son dönemlerde artmaya devam ediyor. Son olarak IBAN dolandırıcılığı gündeme düştü. Dolandırıcıların sahte reklamlarla vatandaşların banka hesaplarını boşaltmaya çalıştıkları öğrenildi.

sözde partner bankalara yönlendiriliyorlar

Buna göre dolandırıcıların vatandaşları sözde yüksek faizli birikim hesaplarıyla ağına düşürmeye çalıştığı tespit edildi. Faiz oranlarının, aşırı olmamakla birlikte, diğer güvenilir şirketlere göre daha yüksek gösterildiği ve sahte başvuru formları ile vatandaşların sözde partner bankalara yönlendirildiği ortaya çıktı.

paralarını direk dolandırıcıların hesabına yatırıyor

Başvuruda bulunan kişilerin, planladığı miktarı, daha sonra bu bankalarda oluşturduğu yeni hesaplara aktarmaları talep ediliyor. Buradaki söz konusu bankalar yurt dışında dolandırıcıların adına açılmış olarak bekliyor. Mağdurlar birikim hesabı açtığını zannederken, paralarını direk dolandırıcıların hesabına yatırıyor.

Uzmanlardan uyarı

Sahte web siteleri orjinalini aratmayacak şekilde tasarlanıyor. Buna göre sahteliği vatandaşlar tarafından çoğu zaman fark edilmiyor. Bu durumda uzmanlar özellikle yüksek faizli kampanyaların vatandaşlarda şüphe uyandırması gerektiğinin altını çiziyor. Ayrıca “Müthiş Faiz”, “Yüzde 100 Güvenli” gibi ifadelerin yer aldığı reklamların da çoğu zaman sadece sahte web sitelerinde yer aldığını vurguluyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş