Toplum

Hasene’den Lefkoşa’daki Depremzede Çocuklara ve Ailelerine Özel Destek

Hasene insani yardım derneği, "Yeniden Yaşam Atölyeleri" çalışmasıyla, 6 Şubat depreminin ardından Kuzey Kıbrıs’a giden afetzede çocukların ve ailelerinin yeni hayatlarına adapte olmalarını kolaylaştırmayı hedefliyor.
Murat Kubat
04 Mayıs 2023
@camiahaber

Hasene insani yardım derneği, Kıbrıs Muhit Vakfı ile birlikte 6 Şubat depreminin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne göç eden afetzede çocukların ve ailelerinin ruh sağlıklarının iyileştirilmesine ve sosyal entegrasyonlarının hızlandırılmasına yardımcı olmak için “Yeniden Yaşam Atölyeleri” geliştirdi.

ÇOCUKLARA VE AİLELERE ÖZEL DESTEK

Hasene Derneği’nin desteğiyle gerçekleştirilen projede, çocuklar değerler eğitimi, sanat ve oyun yoluyla terapi görmekte, yeni hayatlarına entegre olmalarına yardım edilmekte ve özel desteğe ihtiyaç duyanlar, pedagoglar ve çocuk gelişimciler tarafından desteklenmekte. Bu çalışma kapsamında aileler ziyaret ediliyor, risk ve ihtiyaç analizi yapıldıktan sonra ihtiyaca göre atılacak adımlar belirleniyor ve eğitimler planlanıyor.

@camiahaber

 OKUL SONRASI ETKİNLİKLER

“Yeniden Yaşam Atölyeleri” projesi kapsamında mayıs ve haziran aylarında 9-13 yaş aralığındaki toplam 36 çocuk ve ailelerine destek sağlanması hedefleniyor. Projede, 3 öğretmen, 1 PDR (Pedagojik Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık) uzmanı ve gönüllüler yer alıyor. Okul sonrası öğle yemeğiyle başlayan etkinlikler, okul derslerine destek ve sosyal aktivitelerle devam ediyor.

Böylece afet göçmeni çocukların hayatlarına olumlu bir etki bırakarak, onların geleceğine umutla bakmalarını sağlamak hedefleniyor.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş