IGGÖ: “Camilerde Verilen Eğitim İle Okullardaki İslam Din Dersleri Birbirine Entegre Edilmeli”

IGGÖ: “Camilerde Verilen Eğitim İle Okullardaki İslam Din Dersleri Birbirine Entegre Edilmeli”

Avusturya İslam Cemaati, camilerde verilen eğitim ile okullardaki İslam din dersleri eğitiminin birbirine entegre edilmesi gerektiğini açıkladı ve camilerin manevi bir yuva olma görevi bulunduğunu açıkladı.

Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ), “Avusturya’da Kur’an Kursları” başlığı ile düzenlediği bir sempozyumda ülkedeki camilerde yapılan eğitimin reforme edilmesi gerektiğini açıkladı. “Kur’an Kursları” tanımlamasının camilerde verilen eğitimi tam olarak ifade etmediğine dikkat çekilen sempozyumda, bunun yerine “Cami Eğitimi” tanımlamasının kullanılmasının daha uygun olacağı gündeme getirildi.

“Yukarı Avusturya Camilerinde Verilen Eğitim” konulu araştırmanın sonuçlarının da müzakere edildiği sempozyumda, “Cami Eğitimi” tanımlamasının hem muhteva bakımından hem de yasal dayanağının bulunması bakımından da “Kur’an Kursu” isimlendirmesine göre daha da uygun olduğu dile getirildi.

“Cami Eğitimi, İslamı Öğretmek ve Yaşamak İçindir”

Sempozyumda konuşan Avusturya İslam Cemaati Eğitim ve Yukarı Avusturya İslam Cemaati Başkanı Binur Mustafi, Cami Eğitimi tanımlamasının, aynı zamanda bir dinin ne olduğunun öğrenilmesinin yanı sıra, o dinin hayata uyarlanmasını da içermesi bakımından tercih edilmesi gereken bir tanımlama olduğunu bildirdi. Binur Mustafi, Avusturya İslam Cemaati’nin iki yıldan beri, okullarda verilen din dersleri ile camilerde verilen eğitimi birbirlerini tamamlayan eğitimler olarak entegre etme çalışması yaptığına da dikkat çekti.

“Camiler Uyum Politikalarının Uygulama Yeri Değildir”

Sempozyumda, dinî kurum ve ibadet mekanlarının entegrasyon politikalarını uygulamak ve dil becerilerini öğretmek gibi ana görevleri olmadığı, bunun ötesinde asıl olarak inananlara manevi bir yuva sağlamak olduğu da dikkat çekildi ve “Camiler Müslüman gençler için inançları konusunda sürekli açıklama yapmak zorunda kalmadıkları ve ayrımcılığa maruz kalmadıkları güvenli bir alan işlevi görmektedir.” denildi.

Avusturya İslam Cemaati Eğitim Başkanı Binur Mustafi, bununla birlikte Avusturya İslam Cemaati olarak “Cami Eğitimi alanında hem politikacılardan hem de Müslüman cemaatten destek beklediklerini, kurum olarak Müslümanların bir bütün olarak topluma aidiyet duygusunu güçlendirmek ve katılım için eşit fırsatlar oluşturma çabasında olduklarını bildirdi. Mustafa, Avusturya İslam Cemaati olarak, Müslümanların kamusal hayata entegrasyonunu teşvik eden tedbirleri de memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.