Gündem

Almanya’da Hristiyan Demokratlar Acil Hastalarından 20 Euro Almak İstiyor

Almanya’da Hristiyan demokratlar acil servise gelen hastalardan 20 Euro ücret alınmasını öngören bir tasarı hazırlıyor. Tasarı, acil servis hizmetinin ücretsiz olması için doktor tavsiyesi şartı getiriyor.
12 Mayıs 2023

Almanya’daki Hristiyan demokratlar, ülkede giderek kötüleşen sağlık sisteminin yükünü azaltmak için hastane ve kliniklerin acil servis hizmetlerinin ücretli olmasını istiyor.

Medyada yayımlanan bilgilere göre CDU/CSU Federal Meclis Grubu, doktorlara telefonla danışıp acile gidip gitmemesi yönünde bir tavsiye olmadan acil servise gelen hastalardan 20 Euro ücret alınmasını öngören bir tasarı hazırladı.

Hristiyan demokratlar, acil servis hizmetinin ücretli olmasının, kurtarma ve acil servis hizmetleri üzerindeki yükü belirgin bir şekilde hafifleteceğini ve özellikle de gerçek acil durumların tedavi kalitesini ve yoğunluğunu önemli ölçüde arttıracağını savunuyor.

Önce Acil Telefon Numarası Aranacak

Hristiyan demokratların teklifine göre, hastane ve kliniklerin açıl servis hizmetlerinden ücretsiz yararlanmak için, önce 112 acil servis ile bir telefon görüşmesi yapılması veya doğrudan acil ambulans servisi ile getirilmiş olma şartı getirilecek. Telefon görüşmesi sonrasında acil servisten randevu alınması gerekecek.

“Acilin Yükü Azalacak”

Acil servis hizmetlerinin ücretli olmasını savunan Hristiyan demokratların sağlık politikası sözcüsü Hristiyan Sosyal Birliği CSU’lu Stephan Pilsinger, acil servislerini ücretlendirilme gerekçesini “Gerçek acil durumların hızlı bir şekilde tedaviye alınması ve bu servislerin acil müdahale gerektirmeyen hastalar tarafından daha fazla meşgul edilmesini önlemek istiyoruz.” şeklinde açıkladı.

Doktorlar da Ücretlendirilmesini İstiyor

Hristiyan demokratların acil servislerin ücretlendirilmesi önerisi daha önce hatalık kasaları ile çalışan doktorlar birliği tarafından da dile getirilmişti. Birliğin Başkanı Andreas Gassen, acil servise gelen hastaların çoğunun acil müdahale gerektirmeyen hastalardan oluştuğunu öne sürmüştü.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş