Solingen Saldırısının Kurbanları Köln DİTİB Merkez Camii’nde Anıldı

Solingen Saldırısının Kurbanları Köln DİTİB Merkez Camii’nde Anıldı

Almanya’da 30 yıl önce Solingen kentinde aşırı sağcıların evlerini kundaklaması sonucu hayatını kaybeden kurbanlar, Köln’deki DİTİB Merkez Camii’nde anıldı.

Almanya’nın Solingen kentinde aşırı sağcıların evlerini kundaklamaları sonucu 30 yıl öce hayatını kaybeden Genç ailesinin kurbanları Köln’de de anıldı.

Diyenat İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camii’nde yapılan anma programına Köln Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Dr. Fritz Schramma da katıldı. Programda, Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi (KRM) dönem sözcüsü Murat Gümüş ile DİTİB Genel Sekreteri Eyüp Kalyon da yer aldı.

Köln Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Dr. Fritz Schramma anma töreninde yaptığı konuşmada “Solingen‘i anma etkinliğini gelecekte de devam ettirmeliyiz. Mevlüde Genç’in defalarca söylediği gibi; nefret ya da intikam için değil, sevgi ve hoş görüyü geliştirmek için çalışmalıyız istiyoruz.” dedi.

Saldırıda hayatını kaybeden Genç ailesi için yapılan anma programında Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi (KRM) adına konuşan dönem sözcüsü Murat Gümüş, bu acı olayın her yıl anılmasının, NSU cinayetleri, Hannau, Kassel ve Halle saldırıları gibi saldırıların tekrarlanmaması için bir vesile olması gerektiğini söyledi.

İslam ve Yabancı Düşmanlığı ile Mücadeleye Devam

Üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen acıların hâlâ derin olduğunu ifade eden KRM Sözcüsü Murat Gümüş, son yıllardaki aşırı sağ saldırılar dikkate alındığında aşırı sağla, yabancı düşmanlığıyla ve İslam düşmanlığı ile mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğinin ortaya çıktığını bildirdi.

“Gürsün İnce, Hatice Genç, Saime Genç, Hülya Genç ve Gülüstan Öztürk isimleri bizim için sadece yabancı düşmanı bir saldırıda kaybettiğimiz insanları temsil etmiyor.” diyen Murat Gümüş bu isimlerin aynı zamanda yabancı düşmanlığı, aşırı sağ, Müslüman karşıtı ırkçılık ve genel olarak ırkçılığa karşı daha kararlı bir mücadele çağrısı anlamına geldiğini de ifade etti.

Program sonrasında Solingen saldırısında hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.