Almanya’da Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı: “En Büyük Tehlike Aşırı Sağcılık”

Almanya’da Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı: “En Büyük Tehlike Aşırı Sağcılık”

Almanya’da NRW Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Jürgen Kayser, aşırı sağcılığın özgür bir toplum için “en büyük tehlike” olduğunu belirtti.

Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Jürgen Kayser, aşırı sağcılık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özgür bir toplum için en büyük tehlikenin aşırı sağcılık olduğunun altını çizen Kayser, “Aşırı sağcılık mevcut durumda toplumumuzu bölme potansiyeline sahip tek aşırı ideolojidir.” diye vurguladı.

“insanlar aşırı sağcı ideolojilere yöneliyor”

Bunun nedenini ise aşırı sağcıların stratejik bir şekilde toplumun büyük bir kısmının endişeyle baktığı konuları ele almaya çalışması olarak açıkladı. Kayser, aşırı sağcıların hali hazırda enerji fiyatları ve savaş korkusu gibi kriz konularını ele aldığını söylerken, “Krizler her zaman aşırıcılık için mükemmel bir zemin hazırlar.” diye ekledi. Sonuç olarak insanların giderek aşırı sağcı ideolojilere yöneldiğini sözlerine ekledi.

“güvenlik makamları zorluklar yaşıyor”

Jürgen Kayser son olarak, “Güvenlik makamları, özellikle potansiyel faillerde psikolojik sorunlar ile ideoloji bir araya geldiğinde, şiddet eylemini tahmin etme noktasında zorluklar yaşıyor. Bu durum ise büyük tehlikelere yol açıyor. Söz konusu potansiyel failler öngörülemez hale geliyor. Ne zaman kime saldıracağını kimse tahmin edemiyor.” diye vurguladı.(bb)