Avusturya’da Vasıflı İşçi Sıkıntısı Giderek Büyüyor

Avusturya’da Vasıflı İşçi Sıkıntısı Giderek Büyüyor

Avusturya, vasıflı işçi bulmakta zorlanıyor. Vasıflı işçi sıkıntısının yabancılar için verilen Kırmızı-Beyaz-Kırmızı çalışma ve ikamet kartıyla azaltılması umuluyor.

Avusturya’da vasıflı işçi sıkıntısı giderek artıyor. Avusturya İş ve İşçi Bulma Kurumu (Arbeitsmarktservice Österreich) AMS Başkanı Johannes Kopf, ülkede ekonominin sıkıntıda olmasına rağmen iş piyasada iyileşme belirtileri olduğunu, ancak, vasıflı işçi bulmakta zorlandıklarını bildirdi.

Vasıflı işçi sıkıntısında firmaların da sorumlu olduğunu, çünkü firmaların çalışanlarına daha çekici iş imkanı sunamadıklarını bildiren AMS Başkanı Johannes Kopf, gençler va kadınlar arasında işsizliğin artmasını da beklediklerini bildirdi.

Avusturya İş ve İşçi Bulma Kurumu Başkanı Kopf, vasıflı işçi sıkıntısını gidermenin vasıflı yabancılar için verilen Kırmızı-Beyaz-Kırmızı kartı ile giderilebileceğini ancak bu kartın verilme şartlarının da gevşetilmesini istedi.

Kırmızı-Beyaz-Kırmızı Kart, Avusturya’da Avrupa Birliği ülkesi olmayan ülkelerden gelecek olan vasıflı işçilere 2 yıl süreyle veriliyor. Ancak vasıflı işçilerin çalışma ve oturma süresini 2 yıl ile kısıtlayan bu karta, ayrıca alma şartlarının da zorluğu sebebiyle beklendiği gibi itibar etmediği bildiriliyor.