Avrupa’dan IGMG İlk Hac Kafilesi 10 Haziran’da Hareket Ediyor

Bu yıl hac ibadetini yapmak üzere yola çıkacak olan IGMG hac kafilesinin ilki 10 Haziran’da hareket ediyor. İlk kafile Medine’ye inecek.

İslam Toplumu Milli Görüş Hac-Umre ve Seyahat İşleri tarafından 99travels ve Duyuf Al Beyt ile birlikte organize edilen bu yılki hac seferlerinin ilki 10 Haziran’da yapılıyor. İlk kafile Medine-i Münevvere’ye inecek.

Bu arada, IGMG Hac-Umre ve Seyahat İşleri, Türkiye’den gidecek hacılara hizmet edecek görevlilerin de iştirak ettiği Hac görevlileri semineri yaptı. Seminere Avrupa’dan hac görevlisi olarak hizmet yapacak olan tüm sorumlular katıldı.

IGMG Hac-Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy Suud hac Bakanlığı tarafından oluşturulan Nusuk hac-umre vize ve seyahat sistemi hakkında bilgilendirmede bulunurken, ayrıca, kafilelerde görev yapan hocalara da bilgilendirmede bulundu.

Köksoy, pandemiden sonra kapanan kapıların tekrar açıldığını belirterek, zorlu bir hazırlık döneminden sonra gece gündüz çalışarak yeni hac kayıt sistemine hacı adaylarının kayıtlarını yaptıklarını söyledi.