Gündem

Almanya’da Irkçı Saldırılar Durmuyor

Almanya’da göçmen düşmanlığı her geçen gün saldırıya dönüşüyor. En son Berlin’de bir baba iki çocuğunun yanında otobüste dövülürken, Jena kentinde de bir göçmen kadın sokak ortasında saldırıya uğradı.
09 Haziran 2023
@shutterstock

Almanya’da ırkçı saldırılar durmuyor. Geçtiğimiz haftalarda Müslüman kadınlara karşı yapılan saldırıların ardından şimdi de başka göçmenler saldırıya uğramaya başladı. Berlin’de göçmen bir baba otobüste iki çocuğunun yanında dövülürken, Jena kentinde de göçmen bir kadın takip edildikten sonra dövüldü.

Baba İki Çocuğunun Yanında Dövüldü

Berlin’de 38 yaşındaki göçmen bir baba 2 çocuğuyla birlikte Marzahn ilçesinde otobüste giderken yolculardan birisinin saldırısına uğradı.

Saldırgan göçmenin yüzüne yumruk attıktan sonra göçmen düşmanlığı içeren ifadelerle hakaret ve tehdit etmeye başladı. Saldırgan daha sonra otobüsten inip kaçtı. Polis olayı soruşturuyor.

Göçmen Kadın Takip Edildi ve Dövüldü

Thüringen eyaletinin Jena kentinde bir saldırgan 34 yaşındaki göçmen bir kadını takip ettikten sonra kadını dövdü.

Jena’nın Lobeda West mahallesinde saldırganın birisi, yolda yürüyen göçmen kadına önce tükürdü. Saldırgan göçmen kadını takip ettikten sonra kadına orta parmağını göstererek hakaret etmeye başladı.

Göçmen kadı kendisine yapılan hakareti telefonu ile kayıt etmeye başlayınca saldırgan göçmen düşmanı hakaretlerle birlikte kadının üzerine çullandı ve karnını tekmelemeye başlayarak telefonunu almak istedi.

Saldırgan daha sonra olay yerinden kaçtı. Polis saldırgan hakkında soruşturma başlattı.

Berlin’de Her Gün En Az Bir Saldırı Oluyor

Bu arada Almanya’nın başkenti Berlin’de hemen hemen her gün en az bir saldırı meydana geldiği bildirildi. Berlin Mağdur Danışma Merkezi sorumlularından Sabine Seyb Berlin’deki göçmen saldırılarının büyük çoğunluğunun kamusal alanda meydana geliyor olmasının ürkütücü olduğuna vurgu yaparken, polise bu zamana kadar 490 kişinin yaralandığı, hakarete uğradığı veya tehdit edildiği şikayetinde bulunuldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş