Toplum

Almanya’da Yaşayan Türkiye Kökenli Genç Cinayete Kurban Gitti

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan ve evlendiği öğrenilen 21 yaşındaki Türkiye kökenli Muharrem Atış, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından öldürüldü.
09 Haziran 2023

Almanya’nın Köln kentinde 1 Haziran’da evinden çıkan ancak daha sonra öldürüldüğü bildirilen 21 yaşındaki Türkiye kökenli Muharrem Atış memleketi Mardin’de defnedildi.

Öldürüldüğünü Polis Bildirdi

1 Haziran Perşembe günü kuzeninin evindeyken telefon etmek için dışarıya çıkan 21 yaşındaki Türkiye kökenli Muharrem Atış’tan bir daha haber alınamadı. Alman polisi ertesi gün Atış’ın babasını arayarak oğlunun öldüğünü ve üzerinde darp izlerine rastlandığını, otopsi yapıldıktan sonra gelişmeler hakkında bilgi vereceklerini söyledi.

Ailenin acılı bekleyişi sürerken, Köln savcılığının yaptırdığı otopsi sonucu Atış’ın cenazesi beş gün sonra ailesine teslim edildi. Otopsi raporunun sonuçlarına göre, Atış’ın vücudunda bıçak darbelerinin olduğu tespit edildi.

YENİ EVLENMİŞTİ

Öldürülen yeğeninin Türkiye’den yeni evlendiğini ve eşini Almanya’ya getirtmek için günlerdir evrak işleriyle uğraştığını söyleyen amcası, “Evlendiği için, gelecek haftalarda kendi evine taşınmayı düşünüyordu. Kendi halinde bir insandı, kimseye zararı yoktu işine gidip geliyordu. Soruşturmanın sonuçlarını bekliyoruz” dedi.

“ÖRNEK BİR GENÇTİ”

Atış’a din eğitimi veren hocası Bahattin Arsoy’da acı haberi aldıklarında inanamadığını söyleyerek, “Muharrem kimseye zarar vermeyen çok çalışkan, dürüst, terbiyeli ve örnek bir gençti” dedi.

Öldürülen Türkiye kökenli gencin cenaze namazı yoğun bir katılımla Diyanet İşleri Köln Merkez Camii’nde kılındıktan sonra memleketi Mardin’de de kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. (on)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş