Avrupa’dan İlk Hac Kafileleri Yola Çıktı: “Kutsal Topraklara; Dirilmeye, Şifa Bulmaya, Maneviyat Yüklemeye Gidiyoruz”

Bu yıl Avrupa’dan hac için yola çıkan ilk hac kafileleri haraket etti. İlk kafileler arasında yer alan Hessen hac kafilesi Frankfurt’tan İstanbul üzerinden Medine’ye gitti.

İslam Toplumu Milli Görüş Hac-Umre ve Seyahat İşleri tarafından, 99travels ve Duyuf Al Beyt ile birlikte organize edilen bu yılki hac seferlerinde heyecan başladı.

Avrupa’dan hac ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gidecek ilk kafileliler yola çıktı. İlk kafilelerden IGMG Hessen Kafilesi de sabah Frankfurt Havalimanı’ndan İstanbul aktarmalı olarak Medine’ye doğru hareket etti.

IGMG Hessen Bölge Başkanı Bilal Kaçmaz’ın başkanlığını yaptığı kafilede 200’den fazla hacı adayı yer alıyor. Pasaport işlemlerini tamamlayan hacı adayları yapılan dua sonrası uçağa hareket ettiler.

Pandemi Sonrası Kısıtlamasız İlk Hac

Konuyla ilgili Camia Haber’e konuşan Bilal Kaçmaz, pandemi sonrası kısıtlamaların tamamen kaldırıldığı 2023 haccına büyük ilgi olduğunu söyledi. Bu sene müracatların çok az bir kısmını değerlendirebildiklerini söyledi. Kaçmaz bu sene hem Nusuk sistemi hem de Türk hacılarla birlikte 2 grupta gittiklerini orada buluşacaklarını söyledi, Bilal Kaçmaz, “Biz kutsal topraklara ölmeye değil dirilmeye gidiyoruz, hastalanmaya değil sıhhat, selamet bulmaya gidiyoruz. Sıkıntı, stres, telaş yaşamaya değil maneviyat yüklemeye gidiyoruz.” dedi.

İlk kez hacca gitme heyecanı yaşayan IGMG Hanau İslam Cemiyeti üyelerinden Ahmet Bölge de uzun yıllardır beklediği bir anın gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Milli Görüş’ün hac hizmetlerinin kalitesini de havalimanından itibaren yaşamaya başladıklarına dikkat çekti.