IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün Kundaklanmak İstenen Hannover Camiini Ziyaret Etti

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün Hannover’de kundaklanmak istenen, ancak az bir maddi hasar göre IGMG Hannover Merkez Camii’ni ziyaret ederek bilgi aldı ve cemaatle buluştu.

İslam Toplumu Millî Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün, kundaklanmak istenen IGMG Hannover merkez camiini ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Aşağı Saksonya Eyaleti İslami çatı örgütü Şura Başkanı Recep Bilgen ile IGMG Hannover Camii Başkanı İbrahim Kıdık olayla ilgili bilgilendirmede bulundu. Kemal Ergün ayrıca cemaatle de bir araya geldi.

Eyalet Başbakanı ve İçişleri Bakanı Ziyaret Etmişti

Cuma hutbesini okuyan ve namazı kıldıran Kemal Ergün, saldırı sonrasında Aşağı Saksonya Eyalet Başbakanı Stephan Weil ile, Eyalet İçişleri Bakanı Daniela Behrens’in camiyi ziyaret ederek dayanışma göstermelerine teşekkür etti.

Kundaklama saldırısında, camiin alt katında bulunan lokantanın camları kırılmış, dışarıda bulunan oturma grupları da yanmıştı.

Hannover camiini ziyareti ile ilgili sosyal medyadan bilgilendirmede bulunan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün Geçtiğimiz günlerde kundaklama saldırısına uğrayan Hannover Camimizde bugün cuma namazımızı eda ettik. Bu çirkin saldırıyı bir kez daha lanetliyor, cemiyetimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı