Almanya’da Erkekler Geleneksel Kadın-Ekek Rolüne Sıcak Bakıyor

Almanya’da Erkekler Geleneksel Kadın-Ekek Rolüne Sıcak Bakıyor

Almanya’da yapılan bir araştırmada erkeklerin yüzde 52’sinin geleneksel kadın erkek rolünü destekledikleri, toplumda eşcinselliklerin açıktan yansıtılmasını doğru bulmadıkları ortaya çıktı.

Almanya’da toplumun kadın-erkek ilişkileri ve kadınla erkeğin geleneksel rolü gibi, alanlardaki görüşlerini tespit etmek amacıyla yapılan bir araştırma, erkeklerin çoğunluğunun geleneksel kadın-erkek rolüne sıcak baktığını ortaya koydu.

Çocuk yardım derneği “Kinderhilfswerk Plan International Deutschland” tarafından yayımlanan “Spannungsfeld Männlichkeit/ Gerilim Sahası Erkeklik“ isimli araştırmada, erkeklerin yüzde 52’si kadınların ev kadını ve evin işlerini çevirici olarak kalması gerektiği, evin gelir meselesinin de kendi sorumluluğunda olduğu görüşünü savundu.

“Kadınlara Karşı El Kayabilir”

18-35 yaş arasındaki erkekler arasında yapılan araştırmada, erkeklerin yüzde 50’si eşinin daha önce çok sayıda erkekle beraber olmasını da kabul etmeyeceği ortaya çıktı. Araştırma sonuçlarında, yine, erkeklerin yüzde 33’ünün kadınların erkeklere saygı göstermelerini temin etmek amacıyla, erkeklerin “kadınlara karşı ellerinin kayması”nı normal gördükleri de belirlendi. Kadınların yüzde 14’ü de “erkeklerin, kadınlara ellerinin kayması”nı doğru bulduklarını açıkladı.

Araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 34’ünün en az bir kere “kadınlara karşı ellerinin kaydığı”nı itiraf ettikleri de belirlendi.

Homoseksüellik Kabul Görmedi

Kendilerine sorulan “Erkeklerin toplum içinde eşcinselliklerini göstermesi beni rahatsız ediyor.” ifadesinin doğru olduğunu kabul eden erkeklerin oranı da yüzde 48 oldu.

Bu arada erkeklerin yüzde 51’si “duygularını dışa vurduklarında zayıf göründüklerini” hissettiklerini dile getirdi.

Ankete katılan erkeklerin yüzde 88’i kendileriyle ve erkek imajlarıyla barışık ve “bir erkeğin nasıl olması gerektiği” şeklindeki görüşleriyle barışık bulunuyor.