Lauchringen’de İlk Minareli ve Kubbeli IGMG Camii Açıldı

IGMG Freiburg-Donau Bölgesinde 2014 yılında inşaatı başlayan Lauchringen Merkez Camii, IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün’ün katılımıyla törenle açıldı.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Freiburg-Donau Bölgesi Lauchringen Merkez Camii yapılan tören ve dua ile açıldı. Açılışa IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün de katıldı.

Bölgenin ilk ve tek minare ve kubbeli camii olan IGMG Lauchringen Merkez Camii’nin erkekler bölümünde yaklaşık 280 kişi, bayanlar bölümünde 170 kişi olmak üzere aynı anda toplam 450 kişi ibadet edebilecek. Camiin inşaatına 2014 yılında başlanmıştı.

Cami bünyesinde ayrıca 3 eğitim sınıfı, bir konferans salonu ve bir de imam lojmanı bulunuyor.

“EMEĞİ GEÇEN KARDEŞLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Açılışa 11 Haziran Pazar günü IGMG Başkanı Kemal Ergün de iştirak etti. Ergün açılış münasebetiyle sosyal medyada yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Freiburg-Donau Bölgemizde Lauchringen cemiyetimizin açılışını gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”

“ALLAH BÜYÜKLERİMİZDEN RAZI OLSUN”

Açılışta konuşan Lauchringen Şube Başkanı Numan Aşık uzun yıllar sonucu tamamlanan inşaatta emeği geçen herkese teşekkür etti. Şube Kadınlar Teşkilatına fedakârane hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkür eden Aşık, “Büyüklerimiz gurbete rızıklarını kazanmaya gelmişler. İbadet etmek amacıyla aldıkları binada 40 yıldır ibadet edildi. Allah onlardan razı olun. Buradaki nesillerin çoğalmasıyla daha geniş mekânlara ihtiyaç duyduk. Hamd olsun, camimizde rahat ve huzurlu ibadet ortamı sağlandı.” dedi.