Almanya 2024 Yılında Vatandaşlık Parasına Zam Yapacak

Almanya 2024 Yılında Vatandaşlık Parasına Zam Yapacak

Almanya’da bu sene yılbaşından itibaren yürürlüğe giren vatandaşlık parası gelecek sene yıl başından itibaren ayda 35 Euro artırılacak.

Almanya hükümeti hazırladığı asgari geçim indeksi raporuna göre, geçen yıl yılbaşında uygulamaya koyulan vatandaşlık ödeneğini artırma kararı aldı. Raporda asgari geçim standartları belirlenirken vatandaşlık parasının ayda en az 35 Euro artırılması gerektiği üzerinde duruldu.

Ancak bu artışın ne kadar olacağı Aralık ayında tespit edilecek. Şu anda, vatandaşlık parasına en az yüzde 7 oranında yani ayda 35 Euro’luk bir artış öngörülüyor.

Mevcut durumda vatandaşlık parası, yalnız yaşayan yetişkinler için ayda 502 olarak ödeniyor. Yüzde 7 artışla bu ödenek ayda yalnız yaşayan bir kişi için 537 Euro’ya çıkmış olacak.

Vatandaş Parası Neye Göre Artırılıyor?

Bir sosyal yardım ödeneği olan vatandaşlık parası her yıl yılbaşında artırılacak. Bu artışta, ülkedeki asgari geçim standartları dikkate alınacak. Askeri geçim standartlarını tesiti için de ülkedeki enflasyon ve işçi ücretlerinin artışı dikkate alınıyor.

Son yapılan asgari geçim indeksi değerlendirmesine göre, vatandaşlık parasının yüzde 7 oranında artırılması öngörüldü.

Ancak, Haziran- Aralık ayları arasında oluşacak olan enflasyon artışı da dikkate alınacak. Bu durumda artışın 35 Euro’dan fazla olması da mümkün görünüyor.