Almanya’da Hükümet Korona Yardımlarını Geri İstiyor

Almanya’da Hükümet Korona Yardımlarını Geri İstiyor

Almanya’da korona salgını döneminde hükümet hızlı bir şekilde yardımlar ulaştırdığı şirketlerden iade talep ediyor. Durumdan şikayetçi olan şirketler ise süreci endişeyle takip ediyor.

Almanya’da tüm dünyada olduğu gibi büyük bir krize neden olan koronavirüs salgını süreci sona erdi. Birçok iş yerleri ve şirket hükümetin yardımlarıyla ayakta durabildi. Mevcut durumda ise hükümet, koronaya bağlı ciro kaybı yaşamadığını tespit ettiği şirketlerden, yaptığı yardımları geri talep ediyor. Şirketler ise durumdan şikayetçi.

ödememe durumunda icra ve yüksek faiz söz konusu

Gönderilen e-postalarda, şirketlere yapılan yardımların tamamının bir ay içerisinde geri ödenmek zorunda olduğu ifade edilyor. Ödenmemesi durumunda ise söz konusu şirketler, icra ve yüksek faizlerlele karşı karşıya kalacak.

“ciro kaybı enflasyona bağlı olabilir”

İade taleplerinde örnek olarak şirketlerin ciro kaybının koronaya değil, enflasyona bağlı olabileceği ifade ediliyor. Müşteri davranışlarının da genel olarak koronadan bağımsız şekilde farklılaştığı savunuluyor.

şirket sahipleri şikayetçi

2021 yılında korona salgını kapsamında yapılan hızlı ve sorgusuz yardımların, an itibariyle kendilerine göre haksız yere sorguya çekilip iadesinin talep edilmesine anlam veremeyen şirket sahipleri ise durumdan şikayetçi.

“ciro kaybının koronaya bağlı olmaması imkansız”

Şirket sahipleri, Aralık 2019’a kadar şirketlerin kazancının gayet iyi olduğunu, bu tarihten sonra yüzde 80’lik ciro kaybının söz konusu olduğunu belirtirken, bu kaybın koronaya bağlı olmamasının mümkün olmadığını belirtiyor. Devlet daireleri ise bu şikayetlere mevcut durumda reaksiyon göstermiyor.(bb)